≫ 

Mala Mia umalo umrla od sepse: "Puklo joj je slepo crevo, a iz bolnice su nas poslali kući"

* Majka kaže da su njenoj devojčici u bolnici u Beču šest puta radili test na koronu umesto da se fokusiraju na glavni problem * Devojčica zamalo umrla

  • 0
Bolnica, bolesno dete u bolnici, ranjeno, koma

Foto-ilustracija: Shutterstock

Bolnica, bolesno dete u bolnici, ranjeno, koma

Foto-ilustracija: Shutterstock

Osmogodišnja Mia umalo je preminula u Beču, nakon što su je iz bolnice poslali kući iako je dete imalo očigledan napad slepog creva.

Njena majka, koju austrijski mediji potpisuju pod imenom Jasmina R., kaže da je devojčici pozlilo 16. novembra i da je odmah pozvala bolnicu.

- Pozvala sam gradsku bolnicu i rekla im da Mia neprekidno povraća i da se žali na strašne bolove u stomaku. Oni su mi rekli da je odvedem u obližnju bolnicu - započinje priču majka.

Po dolasku u bolnicu detetu je urađen ultra zvuk, a potom je rečeno da ipak treba da ide u gradsku bolnicu, jer je očigledno da je slepo crevo pod teškom upalom i da u stomaku ima slobodne tečnosti.

- Prema rečima lekara, Mia je trebalo odmah da ide u operacionu salu, ali po dolasku u gradsku bolnicu to se nije dogodilo. Kada smo stigli vadili su joj krv, a potom joj opet uradili ultra zvuk. Smestili su nas na odeljenje gde su ćerki čak šest puta uzimali bris iz grla i nosa kako bi je proverili na koronu. Kada sam ih pitala zašto toliko puta rade test oni su mi rekli da su dva uzorka izgubili - tvrdi Jasmina za Heute.

Nakon toga, iako je devojčici i dalje bilo loše, lekari su rekli da treba da počne da jede i da primi antibiotsku terapiju.

Majka kaže da je devojčica plakala od bolova tokom čitave noći, ali da lekari ništa nisu preuzeli.

- Ujutru su došli u vizitu, nisu dali da se odrade nikakvi dodatni nalazi, već su mi samo dali otpusnu listu i rekli da je vodim kući i lečim antibioticima - kaže majka.

U otpusnoj listi, u koju je Heute imao uvid, piše da se "detetu stanje poboljšalo".

- Mojoj ćerki nije bilo bolje, naprotiv. I ne samo to, nisu uradili nikakve dodatne analize da potvrde to što su napisali u otpusnoj listi - objašnjava Jasmina.

Ona kaže da je potom molila lekare da ih ne otpuštaju.

- Niko nas nije ni pogledao do 18 sati, kada je došao drugi hirurg. On je Miju ponovo pregledao i naredio da se uradi analiza krvi i urina. Nakon 15 minuta su mi rekli da dete mora hitno u operacionu salu, a ta žena hirurg je rekla da će ona lično uraditi operaciju - prepričava majka šta se dalje događalo.

Operacija je trajala duže od očekivanog.

- Kada je doktorka izašla rekla je da sam svojom tvrdoglavošću i odbijanjem da odemo kući mojoj ćerki spasla život. Slepo crevo je puklo i sve joj se razlilo po stomaku. Pluća su joj plivala u tome. Bilo je pitanje života i smrti - kaže majka.

Iz bolnice su rekli da dete jeste primljenu u tu ustanovu zbog upale slepog creva i da je prepisana antibiotska terapija, o čemu je majka blagovremeno obavštena. Takođe, tvrde i da slepo crevo nije puklo.

- Kako očekivano poboljšanje zdravstvenog stanja nije uočeno narednog dana, doneta je odluka da slepo crevo ude uklonjeno. Operacija je prošla uredno i izvučen je deo creva bez perforacija, o čemu je obaveštena i majka - tvrde u bolnici.

Video: Skandalozan snimak iz bolnice: Odbili da prime dete sa visokom temperaturom na lečenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA