Sveštenik zlostavljao dečaka 4 godine, a onda mu za pokoru rekao da mu opet dođe: Užas u Nemačkoj

Skandal sa zlostavljanjima unutar Katoličke crkve otkriven je u Nemačkoj pre 10 godina. Nedavno je kelnski nadbiskup obećao opširnu istragu o tome. Na kraju je odlučeno da rezultati istrage ostanu tajni

  • 1
Katolički sveštenik, Catholic priest Foto: Pixabay

Strašna priča iz Nemačke gde je sveštenik godinama seksualno zlostavljao dečaka. Onda ga je prisilio da ta dela ispoveda. Pokora je ponekad bila da mora opet doći kod istog sveštenika koji će sve te odvratne stvari ponoviti, piše Deutsche Welle. 

Ali to je samo početak priče o zlostavljanju unutar Katoličke crkve i zataškavanju istog.

Sve je počelo, kako je ispričala žrtva, danas odrastao čovek, početkom 60-ih godina. Imao je 11 godina, a zlostavljanje je trajalo do njegove 15. godine u redovničkom internatu u Bonu. 

I nije jedini kojeg su zlostavljali.

- Nismo to mogli rečima opisati, nismo znali kako to da nazovemo niti šta to znači. Imali smo samo bol i osećaj poniženja da nas iskorišćavaju - ispričala je žrtva.

Pre točno 10 godina u Njemačkoj je otkriven najveći skandal sa seksualnim zlostavljanjem u Katoličkoj crkvi. Pre dve godine Rainer Maria Voelki, kelnski nadbiskup, najavio je istraživanje o slučajevima seksualnog zlostavljanja u njegovoj biskupiji, istoj biskupiji pod koju pripada i internat u kojem su sveštenici zlostavljali čoveka s početka priče, tada 11-godišnjeg dečaka.

Međutim, ništa se nije uradilo po tom pitanju. Istraga je ostala tajna, žrtvama su rekli da istraga nije 'pravno sigurna' i da sadrži 'nedopustive preuranjene osude'. Rezultati istraživanja o zlostavljanjima ostali su tajna.

Čovek s početka priče, dečak kojeg su godinama zlostavljali sveštenici, ponovno je sve morao da prolazi, ponovno je traumiran.

- Sa svojim zlostavljačem nisam mogao da raščistim jer je umro. Ali još čekam da institucija koja je to mirno gledala i omogućila preuzme odgovornost - rekao je, prenosi Deutsche Welle.

Video: Bivši muž napao ženu sekirom jer nije želela da mu se vrati: Molila je da prestane, ali...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salko poturceni srbin

    30. novembar 2020 | 11:47

    Tako je isto jedan hodza u bosni pa se nije hteo pojavi na sudjenje dok ga nisu priveli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA