≫ 

Uspeli da spase samo Svetlaninu bebu: Korona za 7 dana ubila celu porodicu, dečak ostao siroče

Ruski lekari uspeli su da spasu Svetlaninu bebu. Majka je preminula od posledica korona virusa

  • 2
Beba plače

Foto: Pixabay

Tragična priča stiže iz Rusije, gde je u samo nedelju dana korona virus ubio čitavu porodicu. Preživela je samo prevremeno rođena beba.

Svetlana (36) koja je bila u osmom mesecu trudnoće izgubila je oca (64), četiri dana kasnije umrla je i ona nakon porođaja, a nakon toga je bitku za život izgubila i Svetlanina majka (61). Srećom, lekari su uspeli da spasu dete.

Svetlana je radila kao stomatološki tehničar, a veruje se da se zarazila krajem oktobra, dok je obilazila oca u bolnici.

- Njen otac je imao operaciju na srcu i ona i njena majka su ga obilazile u bolnici u Sankt Peterburgu, tamo su se najverovatnije i zarazile - priča rođaka.

Ona kaže da je otac pušten iz bolnice nakon operacije, ali da je dan kasnije vraćen jer je oboleo od korona virusa i odmah su krenule komplikacije.

- Do tada je Svetlana već bila smeštena u bolnicu zbog trudnoće, ali je ubrzo prebačena na kovid odeljenje. Posle par dana i njena majka je hitno hospitalizovana - kaže rođak.

Svetlanin otac je preminuo 5. novembra. Posle tri dana bitku sa koronom je izgubila i Svetlana. Prethodno su lekari uspeli da urade carski rez, a Svetlana je samo stigla da dečaka nazove Kirej, po pokojnom deki. Ubrzo su je izgubili.

Četiri dana kasnije, 12. novembra i Svetlanina majka je preminula od posledica korona virusa.

Dete se za sada oseća dobro i pod stalnom je negom lekara. Jedna rođaka, koja ima troje dece, navodno je već predala dokumentaciju kako bi usvojila dečaka.

Video: Nadljudska borba za život bebe u Nišu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA