≫ 

Majka heroina spasila petoro dece sigurne smrti u požaru, pa tragično nastradala

- Ne znam kako ćemo se snaći bez nje - kazao je njen suprug Aleksej

  • 1
Vatra požar

Foto: Tanjug/AP

Majka u Rusiji poginula je samo nekoliko trenutaka pošto je spasila svoje petoro dece od užasnog požara koji je protugao njihovu kuću.

Kako navode lokalni mediji, do incidenta je došlo prošle srede u ruskom gradu Jakutsk dok su deca spavala. Prema rečima vatrogasaca, požar je krenuo u kuhinji zbog navodnog kvara na šporetu, a ubrzo se proširio drvenom kućom.

Pošto su videli da su okruženi vatrom, 31-godišnja Gulnara Kostelnjuk otišla je do prozora i razbila ga, kako bi mogla da spasi decu. Prvo je pomogla najstarijem detetu, 14-godišnjem sinu, da se popenje i prođe kroz prozor, a onda mu je dodavala mališane jednog po jednog.

Pošto ih je sve prebacila, na nju je navodno pala drvena greda sa tavana baš u trenutku kada se spremala da se spasi, prenosi “Daily Mail”.

Telo hrabre majke pronašli su pripadnici vatrogasne brigade koji su došli na lice mesta posle poziva komšija da je izbio požar u susedstvu.

Jedno od dece, odnosno devetogodišnja devojčica, primljena je na odeljenje Intenzivne nege zbog opekotina i trovanja ugljen-monoksidom. Doktori kažu da je njeno zdravstveno stanje stabilno.

Ostali mališani, odnosno dva dečaka stari šest i jednu godinu, kao i četvorogodišnja devojčica, zadobili su posekotine na licu i udovima.

Prema mišljenju eksperata, pretpostavlja se da je neispravni šporet izazvao požar, a u toku je istraga koja bi trebalo da utvrdi tačan uzrok ove tragedije.

Skrhani muž kazao je da je zgrožen sa ovim što se desilo.

- Moja žena je vodila računa i brinula o našoj deci. Ne znam kako ćemo se snaći bez nje - kazao je Aleksej Kostelnjuk.

Video: Devetogodišnjak spasio mlađu sestru iz užarenog stana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 7890

    1. decembar 2020 | 01:09

    Majka Hrabrost! Bog neka joj dušu prosti i laka joj zemlja. Može mirno da počiva, iako je i za nju i za njenu porodicu njena smrt velika tragedija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA