Likvidiran još jedan iranski zvaničnik: U Siriji ubijen oficir Revolucionarne garde

Nije potvrđen identitet ubijenog iranskog oficira, koji je, kako se navodi, likvidiran sa još trojicom svojih saputnika

  • 3
Iranska revolucionarna garda

Foto: Profimedia

Visoki oficir elitne Revolucionarne garde Irana likvidiran je u vazdušnom udaru izvedenom u pograničnom pojasu Iraka i Sirije, na sirijskoj teritoriji, saopštile su danas iračke snage bezbednosti i zvaničnici lokalnih paravojnih frakcija.

Nije potvrđen identitet ubijenog iranskog oficira, koji je, kako se navodi, likvidiran sa još trojicom svojih saputnika.

U izveštaju Rojtersa se kaže da je u vozilu u kojem je putovao visoki oficir Revolucionarne garde Irana bilo oružja, kao i da je napad izvršen između subote i nedelje neposredno nakon što je njihov automobil prešao iz Iraka na teritoriju Sirije.

Iračke paravojne jedinice koje podržava Iran pomogle su da se pronađu tela nastradalih, potvrđeno je iz dva izvora ali bez drugih, detaljnijih informacija o vremenu i eventualnim izvršiocima napada.

Ova likvidacija je izvedena nekoliko dana nakon ubistva iranskog nuklearnog naučnika Mohsena Fahrizadeha nadomak Teherana, za koje su iranske vlasti optužile Izrael, koji je istovremeno pokrenuo vazdušne udare na brojne iranske i sirijske ciljeve na teritoriji Sirije.

Vlasti u Teheranu pribojavaju se rasplamsavanja sukoba uoči inauguracije novoizabranog američkog predsednika Džo Bajdena kojeg smatraju manje naklonjenim konfrontaciji sa Iranom od Donalda Trampa.

Video: Stao je ceo Iran, desetine hiljada ljudi u crnom žale za Sulejmanijem

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA