≫ 

SAD veruje da je Kina Kim Džong Unu obezbedila eksperimentalnu vakcinu: Imunizovana cela porodica?

Neki stručnjaci sumnjaju da bi severnokorejski lider pristao da je takvu primi

  • 1
Kim Džong Un Foto: Tanjug/AP

Kina je obezbedila eksperimentalnu vakcinu protiv korona virusa severnokorejskom lideru Kim Džong Unu i njegovoj porodici, tvrdi američki analitičar Heri Kazianis pozivajući se na dva neidentifikovana japanska obaveštajna izvora.

Kazianis, stručnjak za Severnu Koreju u tink tenku Centar za nacionalni interes u Vašingtonu, rekao je da je vakcinisana porodica Kima i nekoliko visoko pozicioniranih severnokorejskih zvaničnika, prenosi Rojters.

Nije poznato koja je kompanija isporučila svog kandidata za vakcinu porodici Kima i da li je dokazano da je lek bezbedan, dodao je on.

Pozivajući se na američkog medicinskog stručnjaka Pitera Hoteza, Kazioans je naveo da najmanje tri kineske kompanije razvijaju vakcinu protiv korona virusa, uključujući Sinovac Bioteć, CanSinoBio i Sinofram grup, piše Tanjug.

Neki stručnjaci sumnjaju da bi Kim primio eksperimantalnu vakcinu.

Video: Vučić: Vakcine moraju da budu registrovane, tada će naša Agencija za lekove dati dozvolu za kupovinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin iz Boke Kotorake

    1. decembar 2020 | 09:19

    A koja je to vakcina dokazano sigurna, americke kompanije su se u ugovoru sa evropakom unijom odrekle odgovornosti, a mi jedinu koja je napravljena na provjerenoj platformi oklijevamo da primjenimo. Samo rusku treba primiti!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA