≫ 

"Braća" izašla iz mraka pa preklala čuvare domaćinstva: Jezivi snimak napada čopora vukova na pse

Ne samo da odnos bio 6:2 u korist vukova, nego je zadivljujuća hrabrost manjeg crnog psa koji se vratio u borbu i žrtvovao svoj život da bi pomogao drugu. Pogledajte neslavni kraj "bitke za snežu tarabu"

  • 14

U videu iznad pogledajte munjevit napad čopora na seosko domaćinstvo. Kurjaci su za manje od dva minuta uspeli da savladaju i odnesu dva psa čuvara u mrak. Nezvane goste prvi je primetio manji crni pas koji je počeo da laje prema ivici svetla, ali se na prvu pojavu užarenih očiju povukao. Tada kapiju počinje da brani drugi veći pas, ali vukove više lavež nije mogao da zaustavi. Crni pas se međutim vratio da pomogne drugu no vrlo brzo u njega su se zarila tri para snažnih čeljusti.

Radoslav Dominovski dobio je ovaj snimak od svojih kolega sa istoku Poljske, i odmah ga je podelio na svom profilu, nezadovoljan restriktivnim zakonima koji štite populaciju vukova. Na jednoj strani je priroda i njeni zaštitari, a na drugoj su selaci i lovci.

Između te dve strane su vukovi i njihov plen koji u zimskim mesecima postaju domaće životinje i psi. Zakoni o zabrani lova su uvedeni 1998. godine, ali matična populacija vukova u Poljskoj se nije drastično uvećala, pre svega zbog uništavanja staništa.

To ne znači da ih nema, jer vukovi stalno dolaze i susednih zemalja, kao što su Ukrajina, Belorusija, Litvanija i Rusija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 12345

    1. decembar 2020 | 12:09

    Dva Srednjoazijska bi pokidala svih sest vukova lagano.

  • Lovac

    1. decembar 2020 | 12:53

    Jedan pucanj u vazduh i vukovi se razbeze.

  • Ganimed

    1. decembar 2020 | 12:36

    Upravo to, znas gde živiš i sa čime si okružen. Msm da dva sar planinca ili. Kangala ovo resevaju kao dva i dva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA