≫ 

Srbi uhvaćeni sa pola tone kokaina: Ameri razbucali Balkanski kartel, kao decu ih namamili u zamku

Srbi nisu uspeli ni da reaguju kada su im agenti uleteli u "bmw". Niko nije ni znao da im je glave došao agent DEA

  • 4

Španska policija objavila je nove detalje akcije, u kojoj je krajem oktobra u Galiciji, zaplenjeno više od pola tone kokaina i uhapšeno dvoje Srba, povezanih sa Balkanskim kartelom.

Policija je tom prilikom privela N. D. (37) i P. P. (36), a zajedno sa njima uhapšeno je i nekoliko pripadnika narko-bande "Poslastičari".

Osumnjičeni narko-dileri raskrinkani su zahvaljujući agentu DEA (Američke agencije za borbu protiv nakrotika), koji je bio infiltriran u kriminalnu grupu.

List El Correo Gallego otkrio je kako se odvijala ova tajna operacija.

Kako navode, grupa sa Galicije stacionirala se u jednoj brvari sa plenom i ugovarala razmenu sa dva člana Balkanskog kartela. Sve vreme su ih nadzirali agenti Tima protiv organizovanog kriminala (ECO) u Galiciji i Centralne operativne jedinice (UCO) Civilne garde. Agenti su na akciju čekali nekoliko sedmica, a za to vreme su im prisluškivali telefone i pratili svaki njihov korak.

Upravo tako su i saznali o sastanku gde je trebalo da bude dogovoreno preuzimanje pošiljke kokaina.

U čitavu akciju bila je uključena i DEA, koja je imala presudnu ulogu. Izvori tvrde da je jedan tajni agent bio upoznat sa čitavom operacijom i da je "složio kockice". Usledila je akcija, i to na kružnom toku, nedaleko od mesta gde je skrivana droga.

Naime, agenti ECO-a i UCO-a zajedno sa agentima Grupe za brzu intervenciju uleteli su u beli "bmw" u kojem su putovala dvojica državljana Srbije. Jedan nije stigao ni da reaguje na upad, dok je drugi pokušao da pruži otpor ali je odmah savladan.

Unutar brvnare, četvorica pripadnika Poslastičara mirno su, okruženi drogom, čekali Srbe. Pojedini paketi su na sebi imali grb Mančester junajteda. Bilo je spremno i šlep vozilo i automobil, u kojima su napravljene tajne pregrade za skladištenje...

Kada su agenti ušli, niko od kriminalaca nije mogao da reaguje. Operacija je bila savršena i sve je završeno u kratkom roku. Od tog trenutka svi se pitaju ko ih je izdao. I sve su oči uprte u DEA.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale MMA

    1. decembar 2020 | 13:36

    “ Kada su agenti ušli, niko od kriminalaca nije mogao da reaguje. Operacija je bila savršena i sve je završeno u kratkom roku. Od tog trenutka svi se pitaju ko ih je izdao. I sve su oči uprte u DEA”. Pa HIT 😂😂😂

  • zac

    1. decembar 2020 | 14:09

    Bravo za policiju svima sada po 20 god. Tako da ce se neko mozda opametiti?

  • Sjeberina

    1. decembar 2020 | 18:01

    Hrabrim policajcima ću pokloniti svoj DVD sa barke. Neka se zabave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA