≫ 

Gradonačelnik grada gde je poginulo četvoro umalo zaplakao: Centar izgleda kao scena iz horora

Poginule su četiri osobe

  • 0
Nemačka, Trir Foto: Printscreen/Youtube/ DW News

Najmenje četiri osobe izgubile su život kada se muškarac terenskim vozilom zaleteo u pešačku zonu u nemačkom gradu Triru. U toj nesreći je život izgubilo i jedno dete, a povređeno je 15 osoba. Gradonačelnik mesta je opisao centar grada kao "horor".

Nakon što je došlo do nesreće, gradonačelnik Trira Volfram Leibe je izjavio da ima mrtvih i povređenih, a u obraćanju medijima je potreseni Leibe jedva suzdržavao suze.

Naglasio je kako centar grada izgleda kao scena iz horora.

- Vozač je vozio kroz pešačku zonu, očigledno u velikoj brzini, ubio nekoliko ljudi i nekoliko povredio, i to neke veoma teško - dodao je on, prenosi AP.

I premijerka pokrajine Rajna-Palatinat Malu Drejer je na svom Tviter nalogu izrazila saučešće porodicama stradalih. Ona i ministar unutrašnjih poslova krenuli su u Trir.

Da podsetimo, policija je objavila da je vozač (51) uhapšen. Nije objavljeno zasad da li je ovaj čovek sa područja grada, a u tom mestu se nalaze policajci naoružani automatskim oružjem.

Za 19 sati je najavljena konferencija za medije na kojoj će govoriti predstavnici grada Trira i hitnih službi.

Video: Hapšenje muškarca koji je uleteo vozilom u pešačku zonu i gazio ljude i decu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA