Austrija pred Božić uvodi stroge mere zbog Srba i Turaka: Cilj je da ne dođu kući za praznike

Svi koju budu "ilegalno" otputovali moraće da budu deset dana u karantinu po povratku u Austriju

  • 60
Austrija korona virus koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Austrijski zvaničnici uvešće stroge mere nekoliko dana pred Božić, a koje će se odnositi na restrikcije ulaska u zemlju tokom praznika. Prema tvrdnjama lista "Kronen Zeitung" ove mere posebno pogađaju ljude koji tokom praznika žele da otputuju u "visokorizična područja" kao što su Balkan i Turska.

Kako navodi ovaj list, za vreme praznika na granicama i aerodromima biće uvedena stroga pravila, a među rizične zemlje spadaju i Italija i Nemačka.

Svi koju budu "ilegalno" otputovali moraće da budu deset dana u karantinu po povratku u Austriju.

Mere će važiti do 10. januara i odnosiće se na sve zemlje koje će imati sedmodnevnu stopu u broju obolelih veću od 100 na 100.000 stanovnika. Kada će mere tačno stupiti na snagu nije poznato.

Dodaje se da vlada želi da spreči nastanak trećeg talasa infekcija i kolaps zdravstvenog sistema, a napominje se da mnoštvo migranata sa ovih prostora radi upravo u domovima za stare i bolenicama.

Orf.at napominje da pravoslavni hrišćani slave Božić 7. januara, te da će mere biti na snazi kako bi se sprečio treći talas.

Dodaje se da je Turska juče imala više od 6.000 novoobolelih, te da je stopa zaraženih u Srbiji u prethodnih sedam dana 711 na 100.000 stanovnika.

Video: Dobro pogledajte upozorenje ovog doktora: Ovo je poslednje što vide ljudi koji umiru od korone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TreBree

    1. decembar 2020 | 20:54

    Aj ne lupajte molim vas, još se ništa nezna, a drugo za turke se nasmejah, pa oni oko nove godine putuju 0,02%.A nismo svi koji žive u inoszranstvu niskointeligentni,za one koji nas pljuju

  • Miško

    1. decembar 2020 | 21:22

    Srbija treba i mora takodje da uvede karantin 10 dana za sve one koji dolaze u Srbiju kako bi zastitili svoje gradjane. Vrlo dobro znamo kako ke u martu virus ušao u Srbiju. Zdravlje gradjana koji zive u Srbiji mora da nam bude prioritet kao sto sve zemlje stite svoje gradjane.

  • Sale

    1. decembar 2020 | 21:03

    Ne uvode zbog srba ili turaka vec uvode za sve geadjane austrije da bi sprecili da se razmile i donesu kuci kovid-a kojeg vec imaju na pretek. Oni apeluju ali to niko ne zarezuje zato su se dosetili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA