≫ 

Kako je pao "Volga manijak": Serijski ubica se lažno predstavljao, ulazio u stanove i ubijao žene

U 2017. godini istražitelji su ponudili nagradu od 40.000 dolara za informacije koje bi pomogle u identifikovanju ubice

  • 0
Radik Tagirov Foto: VK

Serijski ubica iz Rusije, poznat kao "Volga manijak", za kojeg se sumnja da je zadavio najmanje 26 starijih žena, uhapšen je juče u ovoj zemlji.

Policija je saopštila da je uhapsila muškarca osumnjičenog da je opljačako i ubio žene između 2011. i 2012. godine, nakon što su istražitelji izvršili hiljade genetskih testova.

Istražni komitet saopštio je da je "mukotrpan i sistematičan rad" doveo do zaključka da je bravar Radik Tagirov (38) ubio žene širom centralne Rusije.

- Na osnovu rezultata forenzičkih istraživanja i biološke analize ustanovljeno je da je sva dela počinila jedna osoba - navodi se u saopštenju i dodaje se da je urađeno više od 10.000 genetskih testova.

Nadležni ističu da se "genotip i otisci stopala napadača i obrazac njegovih postupaka" poklapaju sa Tagirovim, prenosi Daily mail.

Sumnja se da se Tagirov predstavljao kao radnik socijalne službe kako bi ušao u stanove žena, koje su živele same i imale između 75 i 90 godina.

Tagirov je inače stanovnik grada Kazan, gde se dogodilo devet ubistava, a osuđen je zbog krađe 2009. godine.

Ostala ubistva dogodila su se u gradovima Samara, Saratov, Čeljabinsk, Jekaterinburg, Perm, Ufa i drugim.

U 2017. godini istražitelji su ponudili nagradu od 40.000 dolara za informacije koje bi pomogle u identifikovanju ubice.

Nakon hapšenja, Tagirov je priznao zločine.

Prema nekim izveštajima, ukupan broj žrtava mogao bi da bude čak 32, što bi ga učinilo jednim od najvećih ruskih serijskih ubica.

Bivši policajac iz Sibira Mihail Popkov je osuđen zbog 78 ubistva koja su se dogodila od 1992. do 2007. godine. On je silovao i ubijao žene sekirom ili čekićem nakon što bi im kasno uveče ponudio vožnju.

Aleksandar Pičuškin, poznat kao "ubica sa šahovske table" osuđen je na doživotni zatvor u Moskvi 2007. zbog 48 ubistva, koja je izvršio između 2002. i 2006. godine.

On je rekao kako je želeo da ubije 64 ljudi, po jednu osobu za svako od 64 polja koliko ih ima na šahovskoj tabli.

Video: Srbi, članovi Balkanskog kartela, uhapšeni u Španiji sa pola tona kokaina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA