Ivanka Tramp ispitana pod zakletvom o zloupotrebi sredstava

Rasin tvrdi da tužbom želi da povrati milion dolara koji su navodno usmereni direktno u porodičnu firmu Tramp

  • 0
Ivanka Trump, Ivanka Tramp

Ivanka Tramp / Foto: Tanjug/AP

Ivanka Tramp, ćerka i savetnica predsednika SAD Donalda Trampa, saslušana je pod zakletvom u okviru građanske parnice koja se odnosi na zloupotrebu neprofitnih sredstava za inauguraciju njenog oca pre četiri godine.

Kancelarija državnog tužioca okruga Kolumbija Karla Rasina otkrila je u utorak u sudskom spisu da je izlaganje obavljeno tog dana, prenosi Tanjug via Rojters.

U tužbi iz januara 2020. godine, Rasin je tvrdio da su firme za nekretnine Donalda Trampa i drugi subjekti zloupotrebili neprofitne fondove da bi obogatili porodicu Tramp.

Prema tužbi, neprofitna korporacija oslobođena poreza pod nazivom "58. predsednički osnivački komitet" koordinisala je sa porodicom Tramp da značajno preplati prostor za događaje u hotelu Tramp Internešonal u Vašingtonu.

U jednom slučaju je neprofitna organizacija navodno platila više od 300.000 dolara za održavanje privatnog prijema u hotelu Tramp za predsednikovo troje najstarije dece - Donalda mlađeg, Ivanku i Erika - na inauguracijskoj večeri 20. januara 2017. godine.

- Okružni zakon nalaže neprofitnim organizacijama da svoja sredstva koriste u svoje javne svrhe, a ne u korist privatnih lica ili kompanija - rekao je Racin ranije ove godine.

Rasin tužbom želi da povrati milion dolara koji su navodno usmereni direktno u porodičnu firmu Tramp.

Portparol Bele kuće nije odmah odgovorio na zahtev za komentar. Osnivački odbor tvrdi da su njegove finansije bile nezavisne i da je sav novac potrošen na zakonit način.

Video: Ovde je Trampa sačekala vest da je izgubio izbore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA