≫ 

Uhapšen jer je pokušao da izvrši "ljubavni džihad": Izabrao "pogrešnu" mladu, pa ga tast prijavio

Otac prijavio mladića jer je želeo da oženi njegovu ćerku i tako je natera da promeni veru

  • 0
Indija, Kasmir Foto: Tanjug/AP

Policija u državi Utar Pradeš u Indiji, uhapsila je jednog Muslimana, jer je navodno pokušao Indijku da natera da se uda za njega i tako prihvati islam.

Muškarac je prva "žrtva" novog kontroverznog zakona koji sprečava "ljubavni džihad" i radikalnim hinduistima dozvoljava da prijave svakog koji pokuša da preobrati neku ženu u islam putem braka.

Ovaj zakon izazvao je bes u narodu, a kritičari kažu da je islamofobičan, ali to nije sprečilo još četiri države u Indiji da se spreme da usvoje zakon protiv "ljubavnog džihada".

Neimenovani muškarac uhapšen je u sredu, a otac nesuđene mlade rekao je za BBC da je podneo prijavu protiv mladića jer je primoravao njegovu ćerku da uzme islamsku veru i pretio joj. On kaže da je njegova ćerka raskinula sa uhapšenim početkom ove godine i da se u međuvremenu udala za drugog.

Policija je saopštila da je porodica devojke prošle godine podnela prijavu za kidnapovanje, ali da je ona odbačena jer je devojka pronađena živa i zdrava.

Osumnjičenom za "ljubavni džihad" određen je dvonedeljni pritvor. Kako prenose mediji, on je na saslušanju rekao da nije kriv za ono što ga terete. Ukoliko se dokaže da je zaista pokušavao da natera devojku da promeni veru, preti mu i do 10 godina zatvora.

Šta je zakon o "ljubavnom džihadu"

Država Utar Pradeš je prošlog meseca usvojila zakon kojim se predviđa kažnjavanje za svaku "iznuđenu" promenu vere. Isti zakon planiraju da usvoje još četiri države u Indiji.

Video: Student raskrinkao muža svoje profesorke: Nakon 20 godina braka, shvatila je da nosi lažni dijamant

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA