≫ 

Kim Džong Un pooštrava mere da bi sprečio prodor "korone koje nema": Obruč oko Pjongjanga

Niko ne može da uđe u prestonicu a da mu ne izmere temperaturu

  • 4
Kim Jong Un, Kim Džong Un Foto: Tanjug/AP

Severna Koreja pojačava mere protiv korona virusa u Pjongjangu, u kome je odnedavno alarm povećan na najviši nivo zbog pandemije.

Prema pisanju severnokorejskih medija, uvode se preventivne mere radi sprečavanja mogućeg ulaska virusa u grad, a svi koji ulaze u grad sa svih prilaza moraju da proveravaju temperaturu, dok se roba u skladištima dezinfikuje, prenosi Jonhap.

U jednom od okruga u Pjongjangu lekari svakodnevno proveravaju ljude koji imaju groznicu ili neke od simptoma, dok je u jednom drugom okrugu naređena dezinfekcija ulica.

Od srede, kada su podignute mere na najviši nivo, zabranjen je rad restorana, javnih kupatila, a ograničeno je i kretanje ljudi.

Severna Koreja tvrdi i dalje da je "korona fri država", odnosno da, navodno, nije zabeležen nijedan slučaj virusa kovid-19, a od početka pandemije ta zemlja je preduzela oštre mere, poput zatvaranja granica.

Svetska zdravstvena Organizacija tvrdi da se 700 građana te zemlje nalazi u karantinu zbog moguće zaraze, a prošle nedelje južnokorejske obaveštajne službe saopštile su da je Pjongjang blokiran zbog sprečavanja širenja virusa.

Video: Zašto je u trećem naletu korona virusa u Srbiji više ljudi sa težim kliničkim slikama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    3. decembar 2020 | 12:02

    Ako vam dodje Kon bice mnogo zarazenih...

  • Miile

    3. decembar 2020 | 13:16

    Kimi brate nema te da malo ložiš amere

  • MONARHISTA

    3. decembar 2020 | 18:56

    KINA GA ŠTITI MALO MEZIMČE TAKOZVANO KIMČE TRESU SE AMERI I RUSI NIKO DA IH OKUSI. ALI BICE DANA SADA JE PRIČA OKO IRANA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA