≫ 

Ovi američki predsednici dobrovoljno žele da prime vakcinu protiv korona virusa

Oni se nadaju da će uveriti javnost da je vakcina bezbedna i efikasna u borbi protiv korona virusa

  • 4
Pfizer vakcina, fajzerova vakcina Foto: Tanjug/AP

Nekadašnji predsednici Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama, Džordž Buš Mlađi i Bil Klinton dobrovoljno su se javili da prime vakcinu protiv korona virusa kako bi promovisali bezbednost cepiva kada stigne odobrenje Administracije za hranu i lekove (FDA).

Kako navode američki mediji, bivši predsednici se nadaju da će ovom kampanjom uspeti da povećaju poverenje građana u bezbednost i efektivnost vakcine protiv koronavirusa.

Šef kabineta Buša Mlađeg, Fredi Ford, kazao je da je bivši predsednik kontaktirao prvog čoveka Nacionalnog instituta za alergiju i infektivne bolesti dr Entonija Faučija, ali i vodećeg eksperta za zarazne bolesti dr Deboru Birks, kako bi video na koji način bi mogao da pomogne promociji vakcine.

- Džordž Buš Mlađi zamolio me je je pre par nedelja da obavestim dr Faučija i dr Briks da on želi da pomogne u ohrabrivanju građana da se vakcinišu. Za cepivo bi trebalo prvo da se utvrdi da je bezbedno i da ga primi populacija koja je najugroženija. Zatim bi to učinio predsednik Buš i voljan je da je primi pred kamerama - kazao je Ford za CNN.

Portparol Bila Klintona, Anhel Urena, kazao je za CNN da je i taj bivši predsednik voljan da dobije vakcinu i to u "javnom okruženju" kako bi promovisao bezbednost tog leka.

- Klinton će definitivno primiti vakcinu odmah kada mu bude bila dostupna, odnosno na osnovu kriterijuma koje su predstavile nadležne ustanove. On je voljan da to uradi pred kamerama ako bi to pomoglo u tome da se i drugi Amerikanci vakcinišu - kaže Urena.

Nekadašnji predsednik SAD, Barak Obama, nedavno je rekao u intervjuu da veruje dr Faučiju ako kaže da je vakcina protiv koronavirusa bezbedna.

- Potpuno verujem ljudima sa kojima sam radio, kao što je dr Entoni Fauči. Ako on kaže da je vakcina bezbedna i da štiti od COVID-19, primiću je - kazao je Obama.

Video: Ovako izgleda proizvodnja vakcine protiv korone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Andrej

    3. decembar 2020 | 16:19

    Kako tačno znati šta će njima ubrizgati?

  • IQ

    3. decembar 2020 | 16:15

    Cemu potreba da se dokazivaju pred kamerama,tako je jos vise sumnjivo.

  • Srbin

    3. decembar 2020 | 18:24

    NJIMA ĆE UBRIZGATI OBIČAN FIZIOLOŠKI RASTVOR .... KO ĆE IM VEROVATI ? HA HA HA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA