≫ 

Užas u Rusiji: Osmoro umrlo od trovanja sredstvom za dezinfekciju, petoro dece ostalo bez roditelja

Policija je uhapsila preduzetnika Aleksandra Kaljinjina (44) iz regiona Svedlovsk zbog sumnje da je snadbedovao ljude ovim sredstvom

  • 2
Sredstvo za dezinfekciju ruku, dezinfekcija, ruke, tečnost, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Osmoro ljudi u Rusiji preminulo je nakon što su na žurci popili sredstvo za dezinfekciju ruku, a petoro dece je ostalo siročad, jer su izgubili roditelje u masovnom trovanju.

Kako navode lokalni mediji, 48-godišnja žena, inače majka petoro dece, poslednja je žrtva konzumiranja sredstva za dezinfekciju. Njen suprug je jedan od petorice muškaraca starosti između 27 i 69 godina koji su takođe umrli zbog unošenja ovog sredstva u organizam.

Takođe je 41-godišnja žena preminula od posledica trovanja ovim sredstvom na zabavi u ruskom selu Tomtor, zajedno sa još jednom osobom čiji pol i godine nisu saopšteni.

Deveta osoba koja je bila na zabavi završila je u bolnici zbog trovanja, a prema procenama lekara trebalo bi da preživi. Međutim, ostaće najverovatnije bez vida.

Ruski mediji navode da je jedan muškarac takođe preminuo od konzumiranja sredstva, s tim što je do tog incidenta došlo u obližnjem distriktu Aldanski i on nije povezan sa zabavom u Tomtoru, prenosi “Daily Mail”.

Smrtonosno sredstvo za dezinfekciju sadrži 69 odsto metalnola, industrijskog alkohola koji se koristi kao rastvor, pesticid, a u nekim slučajevima i kao gorivo. Otrovan je po ljude, za razliku od etanola koji se može naći u pivu, vinu itd.

Policija je uhapsila preduzetnika Aleksandra Kaljinjina (44) iz regiona Svedlovsk zbog sumnje da je snadbedovao ljude ovim sredstvom, a pretpostavlja se da je supstancu dostavio vrtićima, školama, preduzećima i zatvoru. Organi reda su do sada zaplenili skoro 4,8 hektolitara te otrovne tekućine, ali sumnjaju da je još veća količina isporučena.

Prema navodima ruskih medija, on se nalazi u kućnom pritvoru dok se ne završi istraga, a preti mu kazna od šest godina robije ukoliko bude bio osuđen.

Video: Navaljni otrovan flašicom vode u hotelu, a ne na aerodromu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    4. decembar 2020 | 08:36

    A zašto su pili to ????

  • Jova

    4. decembar 2020 | 09:22

    Ja sam mislio da to moze da se desi samo u Indiji, Pakistan, Iranu......kad eto I u Rusiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA