≫ 

Sestra i zet joj umrli od korone, za sobom ostavili 5 dece: Samohrana majka se sada stara o njih 12

Sestre su odavno obećale da će brinuti o deci ukoliko se jednoj od njih nešto dogodi

  • 0
Francesca McCall Foto: Facebook/Francesca McCall

Samohrana majka iz Alabame podiže 12 dece nakon što je u dom primila petoro sestrića i sestričina, čiji su roditelji umrli od korona virusa.

Frančeska Mekol (40) nije se ni sekundu dvoumila da svoju porodicu sa sedmoro dece proširi za još petoro, nakon što je njena mlađa sestra Šantal preminula od korona virusa 16. septembra, a njen suprug Lens Martin umro je mesec dana kasnije.

Frančeska i Šantal su pre mnogo godina obećale da će brinuti o deci ukoliko se jednoj od njih nešto dogodi. Kada je došlo do tragedije, Frančeska je bila spremna da prihvati sestrinu decu, prenosi Daily mail.

Sada se proširena porodica od 13 članova, u kojoj je 12 dece uzrasta od jedne do 17 godina, navikava na novu normalnost u Frančeskinom domu u Birmingemu.

- Pokušaću da ih podignem da budu najbolji što mogu - rekla je Franleska.

Tragedija koja je razorila, ali i spojila porodice

Frančeskin svet je uzdrman u septembru kada je otkriveno da je njena sestra pozitivna na korona virus i smeštena u bolnicu u Selmi, gde je živela sa suprugom i petoro dece.

Njeno stanje se brzo pogoršalo, nakon čega je prebačena u veću bolnicu i stavljena na respirator, ali je nažalost preminula.

- Doktor nas je pozvao da se oprostimo od nje, a ja sam joj rekla da ne brine, da ću brinuti o njenoj deci - ispričala je Frančeska.

Francesca McCall Fotka na kojoj je devetoro dece objavljena je na Fejsbuku: na majicama nose fotografiju preminule Šantal Foto: Facebook/Francesca McCall

Martin je umro od korona virusa 25. oktobra, pet nedelja nakon smrti supruge, i to na njen 35. rođendan.

Njihovo petoro dece, pored toga što su ostali bez roditelja, morali su i da se oproste od svog doma.

Porodica sada živi u domu koji je namenjen za šest osoba - pa su tako dečaci smešteni u jednu sobu, dok su devojčice zauzele druge dve.

Prijatelji su pokrenuli i kampanju na GoFundMe kako bi prikupili novac za Frančesku i njenu decu i malo im olakšali živote.

Do četvrtka je prikupljeno više od 260.000 dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA