Policija utvrdila putanju napadača iz Beča: Njegov telefon nađen u kanti za đubre

Policija je do skoro bila u nedoumici kako je terorista, naoružan, došao do centra grada, tragajući da li je imao pomagače koji su ga do tamo dovezli

  • 1
Austria Vienna Attack, Beč Austrija napad sinagoga mesto zločina Foto: Tanjug/AP

Istraga u slučaju terorističkog napada 2.novembra u centru Beča, ukazuje da je napadač Kujtim Fejzulaj do mesta zločina došao pešice, a to potkrepljuje i pronađeni mobilni telefon.

Policija je do skoro bila u nedoumici kako je terorista, naoružan, došao do centra grada, tragajući da li je imao pomagače koji su ga do tamo dovezli.

Međutim, sada policija polazi od toga da je austrijsko-makedonski Albanac do centra Beča iz 22.bečke opštine došao pešice, jer je na putu do tamo, u jednoj kanti smeća, pronađen njegov mobilni telefon.

- Jedan odgovarajući mobilni telefon pronađen je u neposrednoj blizini mesta zločina u jednoj kanti za smeće - navelo je tužilaštvo bečkom magazinu „Profil“.

Smatra se da se, po dolasku u centar, preobukao i da je potom krenuo ulicama centra pucajući na nedužne građane.

Video: Specijalci pronašli i uhapsili mladića u Lincu, sumnja se da je umešan u teroristički napad u Beču

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    6. decembar 2020 | 08:45

    Kako da ne, 5km je prešao pešaka sa kalašnjikovom u ruci, obučen kao u Sririjskom ratu i nikome nije pao za oko. AhaaaaaaaaaaUverljive izjave kao i o koroni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA