Tramp ne odustaje: Sada traži od parlamenta Džordžije da zaseda povodom njegovog poraza

Kako navodi Rojters, Tramp je taj tvit poslao neposredno pre nego što je otputovao u Džordžiju da pomogne u kampanji dvoje republikanskih senatora iz te države da zadrže svoja mesta u Senatu na izborima u januaru

  • 3
Donald Trump, Donald Tramp

Foto: Tanjug/AP

Predsednik SAD Donald Tramp zatražio je danas od guvernera savezne države Džordžija da sazove specijalno zasedanje državnog parlamenta na kome bi se razmatralo pitanje rezultata predsedničkih izbora 3. novembra.

Tramp osporava rezultate izbora u toj saveznoj državi, prema kojima je pobedio njegov demokratski protivkandidat Džo Bajden, podseća Rojters.

Predsednik u poruci Kempu na Tviteru tvrdi da ti rezultati nisu zvanično verifikovani.

- Vaš narod odbija da učini to što vi tražite od njega. Šta krijete? Najmanje što možete da učinite jeste da odmah sazovete specijalno zasedanje državnog parlamenta. To možete da učinite lako i odmah - poručio je Tramp guverneru Džordžije.

Kako navodi Rojters, Tramp je taj tvit poslao neposredno pre nego što je otputovao u Džordžiju da pomogne u kampanji dvoje republikanskih senatora iz te države da zadrže svoja mesta u Senatu na izborima u januaru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA