Dedu ubio i iskasapio, odredili mu kućni pritvor: Odselio se u drugi grad, policija ništa ne zna

* Policija ne zna gde se nalazi osumnjičeni koji se tereti da je ubio muškarca u Kijevu, a potom je telo iskasapio i mesecima bacao po gradu * Meštani ga videli kako šeta ulicama, a sada se odselio u drugi grad * Ubica kaže da uopšte ne nosi nanogicu

  • 1

Video: Muškarac ubio dedu i raskomadano telo bacio u jezero

Meštani Višgoroda u Ukrajini strahuju za svoju bezbednost nakon što su na ulici videli čoveka koji se sumnjiči za svirepo ubistvo jednog građanina Kijeva. Ispostavilo se da se osumnjčeni, inače šahista svetskog glasa koji je proteran iz Rusije, uopšte ne nalazi iza rešetaka, već da mu je određen kućni pritvor.

Ukrajinski mediji pišu da osumnjičeni, iako bi trebalo, ustvari ne nosi nanogicu, a građani strahuju da ovaj muškarac, koji slobodno šeta gradom, predstavlja pretnju po sve. Nazivaju ga "manijakom iz Kijeva" jer su zbog svirepog zločina za koji se sumnjiči, svi mesecima mislili da prestonicom hara serijski ubica.

"Manijak ubio nekoliko ljudi"

Priče o "manijaku iz Kijeva" počele su u zimu 2020. godine, kada su tokom februara i marta na više lokacija u distriktu Obolonski pronađeni ostaci ljudskog tela. Građani prestonice su sa pravom paničili. Govorili su da serijski ubica nemilosrdno ubija i kasapi ljude. Čak i kada je policija objavila da ostaci tela koji su pronađeni na nekoliko lokacija pripadaju jednom starijem muškarcu, govorkanja nisu prestala, kao ni panika...

Istraga je trajala punih šest meseci da bi policija tek u septembru saopštila da je uhapsila osumnjičenog za ovaj zločin.

Ispostavilo se da je u pitanju muškarac (37), žitelj regiona Donjecka, koji je od žrtve iznajmljivao stan. Sumnja se da je starca ubio da bi mu oteo nekretninu.

Policija je otkrila da je čovek ubijen još u decembru 2019. godine u svom stanu, a ubica je, da bi prikrio zločin, svako malo bacao kesu punu delova tela u jedno obližnje jezero.

- Nakon toga je koristio stan žrtve i predstavljao se kao njegov unuk. Stan je napustio tek kada su rođaci počeli da se raspituju o nestalom čoveku - rečeno je u tužilaštvu.

Policija je osumnjičenog pronašla u jednom iznajmljenom stanu u Višgorodu, a sa njim i dokaze koji ga direktno povezuju sa zločinom. Prema nezvaničnim saznanjima, u stanu su pronađena i dokumenta ubijenog starca iz Kijeva.

"Kako hapse elitu"

Nakon privođenja zbog sumnje da je počinio zločin, za koji sledi najmanje 15 godina zatvora, sud je odlučio da osumnjičenom bude određena mera kućnog pritvora. Iako se tužilaštvo žalilo i tražilo da osumnjičeni bude iza rešetaka, sud je odbio žalbu i dosuđena je nanogica.

Ispostavilo se da osumnjičeni živi u veoma luksuznom apartmanu, a mediji pišu da je upravo lokacija stana "naterala sudiju da mu odredi kućni pritvor, jer se radi o eliti". Međutim, ubrzo se ispostavilo da osumnjičeni ni malo ne poštuje kućni pritvor. Šta više, stanovnici elitnog naselja tvrde da su ga svakodnevno viđali na ulici.

U policiji kažu da je osumnjičeni bio pod njihovim nadzorom do kraja novembra, i da je tada prešao u nadležnost sudstva te da ne znaju gde se muškarac sada nalazi. Dodaju i da je čoveku kojem je određen kućni pritvor, dozvoljeno da napusti stan, da bi otišao, recimo, do prodavnice.

- On je doduše u obavezi da obavesti ukoliko napušta stan - navode iz policije.

Ipak, da stvar bude još čudnija, osumnjičeni ne samo da šeta ulicama, već se nedavno i preselio u drugi grad. Sada više nije u Višgorodu, već je opet u Kijevu, gde je iznajmio stan u luksuznom delu grada. On za medije tvrdi da je o tome uredno obavestio sud.

Ipak, sud nije hteo da odgovori na pitanja novinara kako je moguće da osumnjičeni za svirepo ubistvo slobodno šeta ulicama i menja mesto boravka.

"Ma kakva nanogica, ne nosim je"

U međuvremenu je otkriveno da je osumnjičenom produžena mera kućnog pritvora do 23. decembra, uz obavezno nošenje nanogice. Ipak, on za medije kaže da nanogicu uopšte ne nosi. Kaže i da policija nema dokaze protiv njega, te da proživljava torturu, a kako tvrdi, uskoro će i da mu istekne mera kućnog pritvora.

Mediji prenose da je osumnjičeni rođeni Ukrajinac koji je studirao u Donjecku i profesionalno se bavi šahom. Njegovo ime nalazi se na sajtu Svetske šahovske federacije.

Po izbijanju rata u Donbasu, on je napustio zemlju i otišao u Rusiju, ali je nekoliko godina kasnije proteran i vraćen u Ukrajinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA