Mrtvačnica u nemačkom gradu je puna, umrle od korone drže u metalnim transportnim kontejnerima

Nemačka, hvaljena zbog svog upravljanja u prvom talasu pandemije u proleće, u sredu je uvela stroge epidemiološke mere jer broj zaraženih i mrtvih u drugom talasu naglo raste

  • 2
korona virus, koronavirus, Baselona, Španija, mrtvačnica garaža

Foto: Tanjug/AP

Groblje u nemačkom gradu Hanauu počelo je privremeno da smešta tela umrlih od kovida-19 u metalne transportne kontejnere jer su bolničke mrtvačnice već pune.

- Nažalost se stanje u Hanauu toliko promenilo da sada moramo koristiti kontejnere koje smo ovde preventivno imali od aprila - rekla je Aleksandra Kinski, upravnica groblja i krematorijuma u Hanauu, blizu njmačkog finansijskog središta Frankfurta.

Ona je rekla da su dva tela već smeštena u metalni kontejner u kom ima mesta za 25 tela i napomenula da se umrli tamo drže samo kratko vreme nakon smrti, prenosi kfgo.com.

- Ako osoba umre, a nema mesta u klinici, onda tela dolaze i ostaju ovde kratko vreme dok se preminuli ne prebaci na konačno mesto, na primer, ovde na groblju - pojasnila je, prenosi Hina.

Nemačka, hvaljena zbog svog upravljanja u prvom talasu pandemije u proleće, u sredu je uvela stroge epidemiološke mere jer broj zaraženih i mrtvih u drugom talasu naglo raste.

S obzirom na to da je broj slučajeva zaraze kovidom-19 u Nemačkoj prešao 1,4 miliona, a više od 24.000 ljudi je umrlo od te bolesti, vlada sve veća zabrinutost oko toga mogu li se bolnice nositi s takvim brojkama.

Video: Uvek hladna Angela Merkel prvi put na ivici suza: Preklinjala građane da se čuvaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA