U Češkoj policijski čas od 23 sata do 5 ujutru: Usvojen niz mera

Na svadbama i sahranama može biti do 20 osoba

  • 1
Protesti u Češkoj, Češka, Prag Foto: Tanjug/AP

U Češkoj Republici su danas na snagu stupile nove stroge epidemiološke mere, nakon što je ta zemlja iz trećeg prešla na četvrti nivo rizika od korona virusa.

Kako navodi češki portal "xpats.cz" na engleskom jeziku, najnovije mere uključuju policijski čas od 23 do pet sati ujutro i zatvaranje barova, restorana, teretana, bazena i sličnih sportskih objekata, ali je vlada dopustila nekoliko izuzetaka.

To podrazumeva izuzeće od policijskog časa za one koji idu na noćnu molitvu u crkvi, s tim da se može koristiti samo petina sedišta u crkvi, kao i dopuštenje prodavnicama da nastave sa radom.

Za novogodišnje zabave, međutim, neće biti izuzetaka, prenosi Hina.

Dopuštena su okupljanja do šest ljudi, ali se još mogu posećivati prijatelji i rođaci u domovima za starije, uz negativan test na kovid.

Na svadbama i sahranama može biti do 20 osoba.

Škole su zbog epidemije počele zimski raspust danas umesto u ponedeljak, kako je ranije bilo predviđeno.

Broj preminulih od korona virusa od početka epidemije u Češkoj premašio je u četvrtak 10.000, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Ta zemlja, koja je među najteže pogođenim u Evropi u drugom naletu pandemije, prijavila je u četvrtak 8.235 novih slučajeva, što je bio najviši dnevni bilans od 11. novembra.

Video: Dobro pogledajte upozorenje ovog doktora: Ovo je poslednje što vide ljudi koji umiru od korone

(Telegraf,rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA