≫ 

Merkelova objasnila Nemcima kako da čestitaju praznike, a da ne putuju: Ovako ćemo i mi

- Žene i muškarci stacionirani daleko od kuće kako bi osigurali našu bezbednost znaju šta znači imati ograničen kontakt s voljenim osobama - rekla je Merkelova

  • 2
Rad od kuće, video poziv, sastanak, online Foto: Shutterstock

Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je danas Nemce da izbegavaju posete članovima porodice tokom Božića i da umesto toga koriste video pozive za čestitke, onako kako to rade vojnici stacionirani u inostranstvu, dok se zemlja bori protiv kovid-19.

- Žene i muškarci stacionirani daleko od kuće kako bi osigurali našu bezbednost znaju šta znači imati ograničen kontakt s voljenim osobama - rekla je Merkelova u nedeljnom video obraćanju, preneo je Rojters.

Ona je istakla da oni znaju šta znači biti u mogućnosti da se kontaktira samo preko Skajpa duži vremenski period umesto da budu zajedno sa svojima.

Broj potvrđenih slučajeva korona virusa u Nemačkoj povećan je za 31.300 - na 1.471.238, pokazuju današnji podaci Instituta za zarazne bolesti "Robert Koh".

Od korona virusa preminule su još 702 osobe, a od početka pandemije broj smrtnih slučajeva iznosi 25.640.

Merkelova je pred Božić i Novu godinu uputila emotivne apele pozivajući Nemce da izbegavaju nepotrebna putovanja i da ograniče socijalne kontakte na apsolutni minimum, jer zdravstveni stručnjaci upozoravaju na mogući veliki porast infekcija tokom praznika.

Nemačka očekuje da će od 27. decembra početi sa vakcinacijom stanovništva vakcinom koju je razvila nemačka kompanija BioNTtek i američka kompanija Fajzer.

Video: Uvek hladna Angela Merkel prvi put na ivici suza: Preklinjala građane da se čuvaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brundo

    19. decembar 2020 | 16:20

    Ljudi bez posla i deca koja ne idu u skole.Gde ce oni, sta mislite?Pa kuci.Nemaju posla, nemaju obaveza.Sta imaju?Imaju kompjutere i televizore.Sta se emituje na njima?Korona od proslog decembra.Svakog dana Dnevnik izdvoji oko 15-20 minuta samo za Koronu.To je prva tema pa sve ostalo.Nemas posla, nemas obaveza, sedi kuci, upali medije i budi hipnotisan.

  • Ns

    19. decembar 2020 | 21:07

    Baš je pametna ova istočna Švabica, kao da stanovništvo nije znalo kako čestitati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA