≫ 

Vakcinacija u Bugarskoj od 27. decembra u tri velika grada. U Rusiji počinje imunizacija starih

U planu da se u Rusiji vakcinišu i oboleli od dijabetesa

  • 0
Virus Outbreak Vaccine Race Foto: Tanjug/AP

Bugarska planira da 27. decembra počne vakcinaciju građana protiv korona virusa u tri velika grada - Sofiji, Varni i Burgasu, najavio je danas glavni zdravstveni inspektor te zemlje Angel Kunčev.

Kunčev je rekao da se očekuje da će kamioni sa vakcinama krenuti iz Belgije ka svim državama članicama EU 24. decembra i da se procenjuje da će serija namenjena Bugarskoj stići u tu zemlju 25. decembra uveče ili 26. decembra ujutru, prenosi Rojters.

- Spremni smo i počećemo s vakcinacijom narednog dana, 27. decembra, u bolnicama u Sofiji, Varni i Burgasu - rekao je Kunčev za BNT TV, navodi Tanjug.

On je dodao da će se prva serija vakcine koju su proizvele kompanije Fajzer i Bajontek sastojati od 10.000 doza, ali je istakao da se očekuje da će Bugarska dobiti još 57.000 doza u januaru i još veće pošiljke od februara.

Kao i druge članica Evropske unije, Bugarska čeka da Evropska agencija za lekove odobri vakcinu Fajzera i Bajonteka. Očekuje se da će agencija to učiniti 21. decembra.

Muraško: Vakcinacija starijih može da počne sledeće nedelje

Vakcinacija Rusa starijih od 60 godina može da počne sledeće nedelje, izjavio je danas ruski ministar zdravlja Mihail Muraško.

On je za TV Rusija 1 rekao da se klinička ispitivanja vakcine kod starijih ljudi privode kraju, prenosi agencija RIA Novosti.

Prema rečima Muraška, planirana je i vakcinacija obolelih od dijabetesa, navodi Tanjug.

Muraško je ranije izjavio da vlasti planiraju da vakcinišu 60 odsto odrasle populacije.

U Rusiji su registrovane dve vakcine protiv COVID-19 - Sputnjik V i Epivak korona.

Video: Evo ko će prvi primiti Fajzerovu vakcinu

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA