≫ 

Kinezi London prozvali "novim Vuhanom", vlasti u pripravnosti zbog novog soja korona virusa

Vuhan je pozvao kinesku Upravu za civilno vazduhoplovstvo da zabrani putničke letove iz Velike Britanije, a razmatra se i obustavljanje letova teretnih aviona

  • 3
London Velika Britanija koronavirus blokada lokdaun Foto: Tanjug/AP

Kina je ponovo u pripravnosti nakon izveštaja o novom soju korona virusa otkrivenom u Londonu, gradu koji se sada smatra “novim Vuhanom”, odakle je, kako pretpostavljaju naučnici, počeo da se širi virus, pišu mediji u Aziji.

Vuhan je pozvao kinesku Upravu za civilno vazduhoplovstvo da zabrani putničke letove iz Velike Britanije, a razmatra se i obustavljanje letova teretnih aviona iz te zemlje nakon što je u septembru ponovo uspostavljena ruta, navodi portal Asiatimes.com.

Pojedini kineski zvaničnici i naučnici tvrde da virus kovid-19 možda nije poreklom iz Kine, a kineski državni dnevnik Jangce dejli (Yangtze daily) navodi da bi razvoj situacije u Velikoj Britaniji mogao biti „novi dokaz da virus ima više verzija i višestruko poreklo“.

Korisnici interneta u Vuhanu nazivaju Londonu „novim Vuhanom“ i postavljaju pitanje da li je novopostavljena britanska ambasadorka u Kini Kerolajn Vilson možda donela novi soj korona virusa u njihov grad pošto je u njemu provela četiri dana sredinom decembra, a viđena je bez maske na nekoliko zvaničnih događaja.

Vilson je stigla iz Velike Britanije u Kinu krajem oktobra i provela je 14 dana u karantinu u ambasadi u Pekingu, a prema navodima pojedinih medija novi soj virusa prvi put je otkriven u septembru na jugoistoku Velike Britanije.

U Vuhanu, koji je od februara do aprila bio u blokadi, nije imao nijedan slučaj lokalnog prenosa virusa kovid-19 od maja, podaci su kineske Nacionalne zdravstvene komisije.

Video: Izašli na ulice Londona i bahatili se kao nikad u poslednjem izlasku pre zaključavanja grada

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoki

    23. decembar 2020 | 09:45

    Braco nasa kineska. Divimo vam se. nemojte ds zaboravite bracu vasu kada postanete sila br 1 uskoro!!!

  • Bibi

    23. decembar 2020 | 10:27

    Bravo za Kineze!!! Dosla mecka pred vrata onih, koji su najvise pljuvali po Kinezima... ima Boga!!!

  • Hari

    23. decembar 2020 | 10:38

    Pazite se Hong Konga.Britanci će svakako pokušati da vam preko njega pošalju virus kako bi vas unakazili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA