Čopor pasa napao devojku dok je išla na posao: Lekari se bore za život Tatjane

Portparol bolnice u Sibiru rekao je da je devojka u kritičnom stanju i da se tim lekara bori da je spase

  • 5
Tatjana Loskutnikova Foto: Instagram/very.very_bad

Lekari u Rusiji bore se za život Tatjane Loskutnikove (20) koju je napao čopor lutalica na putu do posla.

Čopor od najmanje 10 pasa napao je devojku 23. decembra u jutarnjim satima na ulici u gradu Ulan Ude, na krajnjem istoku Sibira.

Koliko je napad bio stravičan govori podatak da su lutalice Tatjanu izujedali do kostiju, iskidavši joj zimsku odeću na temperaturi od -22 stepena Celzijusa. Nesrećna devojka nije uspela ni lice da zaštiti i zadobila je stravične povrede, opasne po život.

Aleksandra Andrejevna koja je videla napad dotrčala je sa granom u ruci i tukla pse da ih odvoji od Tatjane, ujedno udarajući o metalnu ogradu da probudi komšije da joj pomognu. Čopor je napao i policajca koji je došao na poziv, nakon čega je usledila i pucnjava, piše Daily Mail.

Kada su konačno rasterali čopor devojka je već bila u kritičnom stanju i hitno je prevezena u bolnicu gde se lekari i dalje bore za njen život. Tatjana je odmah po dolasku u bolnicu uvedena u indukovanu komu. Mediji pišu da više nema ni kapke.

Policija je od napada ustrelila 10 pasa, za koje se veruje da su bili deo čopora. Još nije poznato da li su zaraženi besnilom.

- Pacijentkinja je zadobila veoma teške telesne povrede, opasne po život. Delovi tkiva su otkinuti, pogotovo na licu - rekao je portparol bolnice u koju je smeštena.


Doktor Igor Špak kaže da se tim hirurga, neurohiruga, traumatologa, maksilofacijalnih hirurga i otorinolaringologa bori da spase Tatjanin život.

Aleksandra koja je prva pritrčala u pomoć rekla je da je izledela iz kuće kada je čula vriske i jeziv lavež.

- Obukla sam se i izašla na ulicu da vidim šta se događa. Videla sam ranac na ulici, a onda odatle čopor i neku osobu kako leži. Bilo je 10 pasa, možda i više. Dok sam dotrčala, devojka više nije vrištala. Bila je svesna, ali da li od bola nije mogla glasa da pusti, ne znam - priča Aleksandra.

Ona kaže da su ona i komšija uspeli da odvoje čopor od Tatjane i da je uvuku u kuću na bezbedno.

- Doneli smo je u moju kuću. Na njoj su ostale samo cipele, sva odeća je bila pokidana. Sva je bila u krvi, puna ugriza - priča Aleksandra.

Tatjanin brat Vladislav je na društvenim mrežama obavestio prijatelje i rodbinu šta se dogodilo. Rekao je da u kritičnom stanju i da su je psi ujedali do kostiju, a da joj je lice izujedano do neprepoznatljivosti.

Video: Uhapšene 4 osobe: rasvetljeno razbojništvo na Zvezdari

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzoni

    24. decembar 2020 | 16:28

    Ovi nasi iz Srbije iz zastite zivotinja, da se desilo kod nas, osudili bi gradjanina i policajca, gradjanina koji je hteo udaranjem devetom da ih spreci a policajca, sto je pucao u vazduh i preplasio ih.... udarna vest bi bila...ZLOSTAVLJANJE ZIVOTINJA....

  • panic

    24. decembar 2020 | 16:33

    treba neko da umre pa tek tada da se reaguje Sramota

  • zac

    24. decembar 2020 | 23:41

    I kod nas ce se to isto dogoditi pitanje je samo dana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA