≫ 

Iza eksplozije u Nešvilu krije se samoubilački napad? U blizini mesta nesreće nađeni ljudski ostaci

U toku je DNK analiza koja bi trebalo da otkrije kome pripadaju

  • 1
Nešvil, eksplozija Foto: Tanjug/AP

Istražitelji veruju da je eksplozija kampera u Nešvilu bila samoubilački bombaški napad, prenosi CNN.

U blizini mesta eksplozije pronašli su ljudske ostatke, a u toku je DNK analiza koja bi trebalo da otkrije kome pripadaju.

Kamper parkiran u središtu najvećeg grada savezne države Tenesi eksplodirao je u petak u zoru, nedugo nakon što je policija primetila sumnjivo vozilo i iz njega čula snimljenu poruku da sledi eksplozija.

Još uvek nije poznato koja vrsta eksploziva je korišćena i da li je neko bio u kamperu, dok snage bezbednosti ne znaju ni koji bi bio motiv za taj čin, no objavile su da je bio "nameran".

Pored svega toga, dozu misterije daje i ono što je prethodilo eksploziji - zvuci pucnjave, a potom računski generisan ženski glas koji je iz vozila odbrojavao do eksplozije.

- Evakuišite se odmah, tu je bomba. Bomba u ovom vozilu će eksplodirati - govorio je ženski glas preko zvučnika.

Policija je evakuisala obližnje kuće i zgrade i pozvala pirotehničare, no oni su stigli tek nakon eksplozije, prenosi Index.hr.

Policija je kasnije objavila fotografiju kampera pre eksplozije. Prema njihovim tvrdnjama, kamper je na mesto na kojem je eksplodirao stigao četiri sata ranije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA