Isporuka kineske vakcine protiv korone Turskoj kasni zbog carinika s kovidom

Vakcina je trebalo da stigne u ponedeljak, ali će kasniti dan, dva

  • 3
Sinovak vakcina kineska vakcina Foto: Tanjug/AP

Isporuka Turskoj prve pošiljke Sinovakove kovid-19 vakcine iz Kine, odložena je za nekoliko dana zbog slučaja korona virusa na carini u Pekingu, izjavio je danas turski ministar zdravlja Fahretin Koča.

- Zbog kovid-19 uzbune u Pekingu i slučaja kovid-19 na pekinškoj carini, procedura na carini je privremeno obustavljena - napisao je Koča, prenosi Rojters.

Iz tog razloga, kako je naveo, dolazak vakcina, koje je trebalo da stignu nakon carinskih procedura, kasniće za 1-2 dana.

Turska se dogovorila da kupi 50 miliona doza sinovakog KoronaVaka i očekivala je prvu isporuku od tri miliona doza u ponedeljak, prenosi agencija.

Ankara će nabaviti 4,5 miliona doza vakcine koju su razvili Biontek i Fajzer, sa opcijom da kasnije dobije još 30 miliona doza.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komina

    27. decembar 2020 | 20:44

    E jbg pa kako turci da dobiju kineske vakcine pre nas zar nismo mi uvek prvi a da prvi u regionu a drugi u Evropi ,dakle posle Turske stizu kod nas a posto kasne za Tursku mozda ipak dobijemo I pre njih I ipak budemo prvi I u Evropi a ne samo u regionu.

  • Ela

    27. decembar 2020 | 22:00

    Kad su turci malo bolje razmislili ipak su odustali od vakcina ili žele ruski sputnjik

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA