≫ 

Policija u Beču kaznila vozača jer je glasno slušao Kuran u automobilu

Prema navodima austrijskih medija, on je navodno "pustio glasno arapske glasove koji su podsećali na neku vrstu molitve što je pravilo uznemirujuću buku"

  • 7
Austrija, policija

Ilustracija, Foto: Tanjug/AP

Policija u Beču kaznila je jednog muškarca sa 100 evra, jer je navodno glasno slušao Kuran dok je vozio, javljaju austrijski mediji.

Kako prenosi portal "Heute", policija je primetila buku u distriktu Lizing, a zatim je kaznila vozača zbog buke. Prema navodima austrijskih medija, on je navodno "pustio glasno arapske glasove koji su podsećali na neku vrstu molitve što je pravilo uznemirujuću buku".

Prijatelj kažnjenog građanina bio je ljut zbog odluke, te je kontaktirao vlasti, a odgovor nadležnih je podelio na društvenim mrežama, govoreći da nije bilo fer što su kaznili tog čoveka.

Kako tvrdi, audio zapis Kurana bio je normalne glasnoće, a incident se desio rano ujutru na glavnom putu gde, kako kaže, ovaj snimak nikoga nije mogao da uznemiri.

Austrijski portal ističe da nadležni misle drugačije, navodeći da se “arapski glas” čuo iz automobila iako su prozori bili zatvoreni. “Heute” navodi da kažnjeni muškarac planira da uloži žalbu protiv ove odluke.

Video: Najstariji Kuran na Balkanu nalazi se u Hisardžiku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤔

    28. decembar 2020 | 12:04

    👋👋👋👋👋👋👋

  • Dejo

    28. decembar 2020 | 12:14

    Zato se kod nas klanjaju i teraju ljude da ljube njihove tepihe šugave i prolaze nekažnjeno... Bravo Srbijo!!

  • deks

    28. decembar 2020 | 12:36

    Sve to treba pod hitno proterati iz cele Evrope

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA