Ovo je osumnjičeni za napad u Nešvilu: "Bio tih, čudan i samotnjak", strahovao od 5G tehnologije?

- Nikada nisam video nekoga da mu dolazi i odlazi iz kuće - tvrdi komšije osumnjičenog

  • 2
Entoni Kvin Vorner, Nešvil Entoni Kvin Vorner, Foto: Tanjug/AP

Osumnjičeni za eksploziju na Božić u Nešvilu Entoni Kvin Vorner (63) navodno je bio samotnjak koji je digao ogradu oko svoje kuće kako komšije ne bi dolazile, tvrde američki mediji.

Prema pisanju lista “New York Post”, Vorner se u periodu pre ataka u Nešvilu dodatno povukao u sebe, te je samo pre nekoliko nedelja podigao ogradu, uparkirao kamp vozilo i zatvorio kapiju, kažu komšije. Inače, to je bilo isto vozilo koje je u petak eksplodiralo i tom prilikom povredilo najmanje tri osobe i oštetilo 41 zgradu.

Takođe, veruje se da je 63-godišnji čovek iz američke države Tenesi tom prilikom poginuo, a vlasti su saopštile da su posle DNK analize utvrdile da ostaci ljudskog tela pronađeni na mestu ataka zapravo pripadaju njemu.

- Nikada nisam video nekoga da mu dolazi i odlazi iz kuće. Nikada ga nisam video da ide bilo gde. Koliko smo znali, on je navodno bio kompjuteraš koji je radio od kuće - kaže komšija Stiv Šmolt za list "Tennessean" i dodaje da je njegov dugogodišnji sused bio "malo čudan".

Šmolt je istakao da komšiluk nije čak ni primetio da nema kamp vozila iz njegovog dvorišta.

- Da budem iskren, nisam obraćao pažnju. Nije bilo vozila dok FBI i ATF nisu došli ovde - objasnio je on.

Vorner je odrastao u mestu Entioh, završio srednju školu 70-ih godina prošlog veka i počeo da se bavi IT poslovima na tom području. Kako prenosi "New York Post", 1978. godine imao je problema sa zakonom, a osuđen je na dve godine uslovno zbog posedovanja droge.

Golferski trener u srednjoj školi Čarli Bozman, koji je igrao sa Vornerom, kaže za tog 63-godišnjaka da je bio tih učenik.

- Ono čega mogu da se setim u vezi sa njim jesu tri stvari: miran, ljubazan i, ne volim da koristim ovaj izraz, ali je, iskreno, bio štreber - objasnio je Bozman.

Vorner je početkom meseca saopštio jednoj lokalnoj firmi da neće više raditi kod njih kao IT konsultant, Na tom radnom mestu proveo je pet godina, a nije dao razlog zašto daje otkaz.

Policija ispituje poznanike osumnjičenog u vezi informacija da se Vorner navodno bojao 5G tehnologije, ali i dalje nije poznat motiv ovog bombaškog napada.

Video: Snimak momenta eksplozije u Nešvilu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Steta

    28. decembar 2020 | 17:54

    Miran, ljubazan, dobar djak, povucen...ljudi su ga upropastili!

  • nikolas

    28. decembar 2020 | 22:43

    SAMOTNJAK U IZOLACIJI -BOJAO SE 5G MREZE A DALI JE POSTAO ZRTVA PSIHOTRONA ???!!!??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA