U Turskoj preko 250 žrtava korone u danu: Erdogan najavio vakcine - stižu iz Kine

Od početka pandemije korona virusom u Turskoj zaraženo je 2.162.775 slučajeva

  • 4
Redžep Tajip Erdogan Foto: Tanjug/AP

U Turskoj je u protekla 24 sata registrovano 257 smrtnih slučajeva od posledica korona virusa, čime je ukupan broj preminulih porastao na 20.135, pokazuju podaci Ministarstva zdravlja te zemlje.

U istom periodu zabeleženo je još 15.197 novoobolelih od korona virusa.

Od početka pandemije korona virusom u Turskoj zaraženo je 2.162.775 slučajeva.

Ankara je uvela oštre restriktivne mere zaključavanja tokom vikenda i policijski čas radnim danima kako bi zaustavila širenje zaraze, a Turska će biti pod ključem i u novogodišnjoj noći - od 21 čas 31. decembra, pa sve do pet sati ujutru 4. januara.

Turska će primiti prvu pošiljku vakcine protiv korona virusa kompanije Sinovak iz Kine pre četvrtka, saopštio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Turska je dogovorila kupovinu do 50 miliona doza Sinovake vakcine i očekivala je da danas dobije prvu isporuku od tri miliona doza, prenosi Rojters.

Turski ministar zdravlja Fahretin Koča izjavio je u nedelju da je isporuka prve pošiljke Sinovakove vakcine odložena za nekoliko dana zbog slučaja korona virusa na carini u Pekingu.

Ankara će nabaviti i 4,5 miliona doza vakcine koju su razvili Biontek i Fajzer, uz opciju da kasnije dobije još 30 miliona doza.

Video: EU lideri uputili poruku građanima EU

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    28. decembar 2020 | 17:51

    Ja koliko shvacam sve drzave koje hoce vakcinu da dobiju moraju od svakog proizvodjaca da uzmu neku odredjenu kolicinu,nepostoji opcija da uzmes samo od jednog,jeste primetili i zapazili to,to nam govori da

  • Br stanovnika

    28. decembar 2020 | 17:56

    Turska ima 82 miliona stanovnika, 10 puta je veca od Srbije. U odnosu na nas imaju duplo manje smrtnih slucajeva...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA