≫ 

Stotine mrtvih ptica palo s neba na ulice Rima: Može biti da ih je ubio novogodišnji vatromet

Moguće je da su umrle od straha, pirotehnika upotrebljivana u području u kom se ptice gnezde

  • 44
Ptice vatromet Rim Foto: Facebook/OIPA International

Stotine ptica uginule su nakon što je u novogodišnjoj noći u Rimu postavljen vatromet, tvrde grupe za zaštitu životinja, nazivajući to "masakrom".

Video snimci sa ulica u blizini glavne železničke stanice u italijanskoj prestonici pokazali su mnoštvo ptica - uglavnom čvoraka - mrtvih na zemlji, prenosi News sky.

Razlog nije bio pouzdano potvrđen, ali Međunarodna organizacija za zaštitu životinja rekla je da se čini verovatnim da su uzrok tome petarde i vatrometi u kraju sa mnogo krošnji koji ptice koriste za noćenje.

Loredana Diglio, predstavnica te organizacije, rekla je: "Može biti da su umrli od straha. Mogu zajedno leteti i udarati jedni o druge, ili udarati u prozore ili električne vodove. Ne zaboravimo da mogu umreti i od srčanog udara . "

Vatromet je prekršio zabranu grada Rima, koja je bila široko ignorisana. Italijanska prestonica je takođe uvela policijski čas za 22.00 kao deo svojih ograničenja virusa.

Italijanski ogranak IOPA zatražio je zabranu prodaje petardi i vatrometa za ličnu upotrebu zbog pretnje životinjama.

RSPB kaže da postoji malo dokaza koji ukazuju na to da vatromet šteti divljim pticama, ali kaže da su potrebna dalja istraživanja kako bi se osigurao najbolji način delovanja za njihovo očuvanje.

Društvo savetuje: „Da bismo umanjili bilo kakav negativan uticaj vatrometa na ptice, apelujemo na organizatore vatrometa da izbegavaju lansiranje raketa u blizini osetljivih područja divljih životinja, kao što su rezervati prirode, i mesta za gnežđenje i smeštaj divljih ptica“.

Video: Deca terorisala prolaznike u Zemunu pirotehničkim sredstvima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mića

    2. januar 2021 | 10:50

    A 5g mreža

  • Srbin

    2. januar 2021 | 11:19

    Harp u kombinaciji sa 5G. Pa i ranije je bilo vatrometa i petardi pa ništa se nije dešavalo. Očigledno ludaci ne gube vreme spremaju nam novo ludilo.

  • Miile

    2. januar 2021 | 10:47

    5g mreža....prži brale

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA