≫ 

Kuća Nensi Pelosi na meti vandala: Ispred ostavljene svinjske glave

Navodno su ispisani i grafiti

  • 0
Nensi Pelosi Foto: Tanjug/AP

Kuće u kojima žive predsedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi i lider većine u Senatu republikanac Mič Mekonel našle su se na meti napada vandala. Ispred kuće Pelosijeve u Kaliforniji, inače demokrate, navodno je ostavljena lažna krv, kao i svinjske glave, a ispisano je i nekoliko grafita, piše BBC.

I kuća Mekonela je navodno takođe išarana nekim uznemirujućim navodima. Ovo dolazi u trenutku političke bitke oko paketa pomoći tokom pandemije korona virusa.

Predstavnički dom je u utorak glasao za povećanje pomoći upućene pojedincima na 2.000 dolara. Dom koji predvode demokrate usvojio je zakon uz pomoć više od 40 republikanaca. Međutim, Senat koji predvode republikanci nije odobrio veće provere, uprkos pozivima američkog predsednika Donalda Trampa da to učini.

U saopštenju izdatom nakon vandalizma, Mekonel je rekao da zahvaljuje svima iz Kentakija koji su učestvovali u demokratskom procesu "bez obzira na to da li su saglasni sa njim ili ne".

- Ovo je drugačije. Vandalizmu i politici straha nije mesto u našem društvu - naveo je on.

Policija San Franciska takođe je saopštila da istražuje napad na kući Pelosijeve. Ona se još nije javno oglasila.

Video: Tramp nije hteo da se rukuje sa predsednicom parlamenta, pa mu je pocepala govor

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA