≫ 

Tramp bi da "pobegne" iz zemlje na dan Bajdenove inauguracije, ali Škotska kaže "stop"

Tramp planira da putuje u svoje golf odmaralište Trnberi u Škotskoj 20. januara

  • 3
Donald Trump Tramp

Foto: Tanjug/AP

Premijerka Škotske Nikola Stardžon kaže da zbog novonametnutih zatvaranja u sklopu borbe protiv Kovida 19, američki predsednik Donald Tramp neće dobiti dozvolu da igra golf tokom narednih nedelja.

Stardžon je to u utorak rekla novinarima tokom redovnog brifinga u vezi sa Kovidom-19 komentarišući navode da Tramp planira da putuje u svoje golf odmaralište Trnberi u Škotskoj 20. januara, kada bude inaugurisan izabrani predsednik Džo Bajden.

- Trenutno ne dozvoljavamo ljudima da uđu u Škotsku bez suštinske potrebe, a to bi se odnosilo na njega baš kao što se odnosi i na bilo koga drugog. A dolazak na golf nije ono što bih smatrala suštinskom potrebom - rekla je Stardžon.

Ona je u ponedeljak najavila potpuno zatvaranje širom Škotske, nakon novog talasa Kovida 19, navodeći da to uključuje i zabranu putovanja, podseća Glas Amerike.

Stardžon, koja jekritički nastrojena prema Trampu, rekla je novinarima da nije imala pojma šta su Trampovi planovi putovanja.

- Nadam se i očekujem, kao što se svi nadaju i kao što svi očekuju - a čemu se neće svi nužno nadati - da plan o putovanju koji trenutno ima jeste da izade iz Bele kuće. Ali iza toga - ne znam - rekla je Stardžon.

Američki zvaničnici odbili su da saopšte šta će Tramp raditi na dan Bajdenove inauguracije, ali je škotski Sandej post izvestio ove nedelje da aerodrom u Prestvik u Glazgovu očekuje dolazak američkog vojnog aviona, koji je ranije koristio Tramp.

Video: Tramp: Obećao sam vakcinu do kraja godine, evo je

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    6. januar 2021 | 12:05

    Ови Шкоти, к'о Шиптари! Умислили да нешто значе у свету!???

  • Trampolino

    6. januar 2021 | 15:00

    Što ne dođe kod nas bar su mu ovde vrata otvorena

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA