≫ 

Dečak (10) nestao, pronađen zadavljen u džamiji: Policija sumnja da su ga usmrtili drugari

Dvojica dečaka htela od porodice žrtve da traže otkup

  • 0
Dečak, tužan dečak Foto: Pixabay

Dan pošto je desetogodišnji dečak nestao indijskoj državi Delhi, policija je pronašla njegovo telo u džamiji i privela dvojicu njegovih drugara koji su ga navodno zadavili, piše Indianexpress.

Kako navode iz policije, dečaci su planirali da kidnapuju žrtvu da bi od njegove porodice uzeli otkupninu. Dečak je nestao u četvrtak uveče, kada se iz džamije, gde je otišao da uči, nije vratio kući. Porodica ga je svuda tražila. Prema rečima dečakovog ujaka, pregledao je sminke nadzornih kamera u blizini džamije i primetio je da je dečak ušao u džamiju, ali da odatle nije izašao. Policija i članovi porodice su u petak ponovo pretražili džamiju. Ujak je pronašao njegovo telo ispod šuta na drugom spratu bogomolje, koji se trenutno rekonstruiše.

Prema navodima iz policije, telo je bilo u džaku punom peska. Pošto su popričali sa imamom, policajci su saznali da je dečak poslednji put viđen oko 19.30, sa dvojicom drugara. Oni su ispitani odvojeno i njihove izjave se nisu poklapale. Prilikom ponovnog ispitivanja priznali su zločin.

- Hteli su da zarade novac i mislili su da će ga dobiti od roditelja žrtve - rečeno je iz policije.

Planirali su da ga otmu 29. decembra i navodno su u njegov sok sipali pilule za spavanje. Međutim, dečak nije zaspao i njihov plan je propao. Potom su ga u četvrtak pozvali da ide s njima u džamiju, odveli ga na drugi sprat gde su ga zadavili. Iako su planirali da zovu dečakove roditelje zbog otkupa, to nisu učinili.

Istraga je u toku.

Video: Porodica i prijatelji u očaju na aerodromu u Pontianaku posle pada aviona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA