Ronioci pronašli delove aviona iz Džakarte u Javanskom moru na dubini od 23 metra

Ipak, još uvek se ništa ne zna o uzrocima pada aviona

  • 0
Indonezija, avion, nesreća, pad aviona Foto: Tanjug/AP

Na dubini od 23 metra u Javanskom moru, ronioci su danas pronašli delove indonežanskog Boinga 737-500 koji se juče srušio nedugo posle poletanja sa aerodroma u Džakarti sa 62 putnika i članova posade.

- Sirgurni smo da ronioci istražuju na lokaciji gde se avion srušio u more - izjavio je načelnik službe civilnog vazduhoplovstva Hadi Tidžhanto i dodao da su pronađeni polomljeni delovi aviona, posmrtni ostaci putnika i odeća, piše Tanjug.

Prelomni trenutak u potrazi za avionom kompanije Srividžaja na letu 182 bio je kada je sonar sa vojnog broda detektovao signal lokatora aviona na mestu za koje se i ranije sumnjalo da je poprište nesreće.

Ipak, još uvek se ništa ne zna o uzrocima pada aviona koji, po svemu sudeći nije preživeo niko od putnika i članova posade, prenosi AP.

- Želim da u ime svih građana Indonezije izrazim duboko saučešće povodom ove tragedije. Molimo se da pronađemo nekog preživelog - izjavio je predsednik Indonezije Džoko Vidodo.

O nesreći su prvi dojavili ribari koji su lovili u vodama Javanskog mora i koji su juče oko 14.30 prvo čuli eksploziju, a potom i ugledali veliki vodeni stub i talas koji se krentao ka njima.

- Mislili smo da je bomba, ili cunami zbog velikog stuba vode koji se izdigao iznad površine mora. Bili smo šokirani kada smo kasnije videli delove razbijenog aviona - izjavio je jedan od ribara.

U avionu je bilo 62 ljudi, među njima sedmoro dece i tri bebe.

Vlasti su odmah otvorile dva krizna centra, jedan na aerodromu u Džakarti i jedan u luci, a predsednik avio kompanije Srividžaja izjavio je da je avion, star 26 godina, bio tehnički ispravan, kao i da je let kasnio zbog loših vremenskih uslova, a ne zbog problema sa ispravnošću letelice.

Video: Porodica i prijatelji u očaju na aerodromu u Pontianaku posle pada aviona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA