Tramp priznao da je delom kriv za haos na Kapitol Hilu u kome je poginulo pet osoba

Mekarti je pričao telefonom sa Trampom i u toku razgovora se složio sa predsednikom da nosi odgovornost za nerede u Vašingtonu

  • 1
Electoral College Protests, Kapitol Hil, vašington, Demonstracije

Foto: Tanjug/AP

Odlazeći predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp priznao je da snosi deo krivice za haos koji je nastao 6. januara kada su demonstranti upali u zgradu Kongresa, javljaju američki mediji.

Kako navodi Fox News, pozivajući se na izvor koji je upoznat sa celom situacijom, predsednik SAD je to pomenuo dok je pričao sa liderom republikanaca u Predstavničkom domu Kevinom Mekartijem.

Prema informacijama, Mekarti je pričao telefonom sa Trampom i u toku razgovora se složio sa predsednikom da nosi odgovornost za nerede u Vašingtonu u kojima je poginulo pet osoba, prenosi Sputnik.

Trampu je u međuvremenu trajno izbrisan nalog na Tviteru pošto je optužen da je izazvao nasilje, a profili na Fejsbuku i Instagramu su mu takođe suspendovani.

Aksios tvrdi drugačije

 

Treba napomenuti da su se pojavili i drugačiji izveštaji u vezi sa razgovorom Trampa i Makartija. Naime, kako tvrdi Aksios, odlazeći predsednik navodno je optužio levoorijentisani pokret Antifa za upad u zdanje američkog Kongresa.

Izvori iz Bele kuće, koji znaju za ovaj razgovor, navode da je komunikacija bila prožeta napetošću, na mah agresivnošću i tvrde da je Mekarti rekao Trampu da to nije bila Antifa, već pristalice MAGA (Učinimo Ameriku ponovo velikom).

- To su bili pripadnici MAGA. Znam to. Bio sam tamo - rekao je Mekarti Trampu i posavetovao ga da pozove Džo Bajdena, sastane se s njim ili mu ostavi pismo dobrodošlice na radnom stolu u Ovalnoj sobi Bele kuće.

Video: Borba suzavcem i pendrecima : Sukob policije sa Trampovim pristalicama u Kapitol Hilu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    12. januar 2021 | 12:29

    Nisi ti vec Antifa nemok da nas razocaras pricaj samo istinu kao fo sada!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA