Kako super bogati ljudi koriste "privatne klubove" i ne čekaju red za vakcinaciju

Dubai i Abu Dabi već nude zakazivanje za dobijanje Fajzerove vakcine

  • 13
Vakcina novac Foto: Pixabay, Shutterstock

Veoma bogati Britanci plaćaju usluge uz pomoć kojih odlaze u inostranstvo kako bi tamo dobili privatne vakcine protiv korona virusa. "Knightsbridge Circle" je jedan od "privatnih klubova" u kom godišnja članarina košta oko 28.000 evra, a svoje klijente šalje u Indiju i Ujedinjene Arapske Emirate, često privatnim avionima, na luksuzne "vakcina" odmore.

Dubai i Abu Dabi već nude zakazivanje za dobijanje Fajzerove vakcine, a čak 20 odsto pripadnika ovog kluba je već odletelo kako bi se vakcinisalo. Od ove nedelje grupa je u mogućnosti da svojim klijentima obezbedi i Oksfordovu vakcinu u Indiji, koja se vladi prodaje po ceni od oko 250 rupija po dozi i po ceni od 1.000 rupija na privatnom tržištu.

Osnivač kluba Stjuard Meknil kaže da pregovara sa lekarima u Marakešu o prevozu iz zemlje Južne Azije jer može biti teško dobiti vizu iz Velike Britanije.

- Kao da smo pioniri ovog novog luksuznog programa za vakcine. Odete na nekoliko nedelja u vilu na suncu, dobijete svoju vakcinu i potvrdu i spremni ste za polazak - rekao je on za britanski "Telegraph".

- Slete, dobiju prvu dozu i čekaju drugu. Imamo ljude koji sve vreme ostanu u Indiji, a drugi pričaju o odlasku za prvu dozu, potom odlasku na Madagaskar, a onda vraćanje po drugu dozu - objasnio je on.

Meknil procenjuje da putovanje u Dubai na mesec dana, prvom klasom, moglo da košta do 40.000 funti (oko 44.000 evra), ali i da su klijenti više nego spremni da plate. Troškovi vakcine uključeni su u godišnju članarinu u iznosu od 28.000 evra, kao i pristup 24-časovnom medicinskom centru.

Iz kluba navode da nisu vakcinisali nikoga mlađeg od 65 godina i da "imaju moralnu odgovornost" da prioritet postave za ljude kojima je vakcina "zaista potrebna".

Meknil dodaje da roditelji kao i babe i dede članova ove grupe takođe imaju benefite od ovih usluga, kao i da neki od njih imaju porodice u zemljama poput Pakistana, gde nacionalne zdravstvene službe nema, prenosi "Mirror".

- Ako ste mlad čovek od 35 godina koji ide u teretarnu dva puta dnevno, nema šanse da preko nas dobijete vakcinu. To je sigurno - rekao je on.

Video: Margaret ima devedeset godina i primila je vakcinu protiv korone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z001

    13. januar 2021 | 21:46

    Ni bogati je nece primiti, a kamoli super bogati, to je samo za sirotinju.

  • Milos 30

    13. januar 2021 | 20:37

    Eto, to idu da se vakcinisu bogatasi koji su finansirali vakcine da bi nam ih prodali i smanjili broj stanovnika na planeti! Nesto se tu ne slaze ili smo mozda isuvise poverovali u predavanja "profesora" sa Jutjuba.

  • Mile

    13. januar 2021 | 22:15

    Nijedan bogatas nikada nije primio ni jednu vakcinu .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA