Španija zabeležila crni rekord: Najviše obolelih u jednom danu

U izveštaju ministarstva zdravstva Španije se navodi da je od početka pandemije korona virus potvrđen kod 2.176.089 ljudi

  • 0
Korona virus, koronavirus, Španija Foto: Tanjug/AP

U poslednja 24 sata u Španiji je potvrđeno 38.869 novoinficiranih, što je crni rekord i najveći dnevni broj novoobolelih od korona virusa od početka pandemije.

U izveštaju ministarstva zdravstva Španije se navodi da je od početka pandemije korona virus potvrđen kod 2.176.089 ljudi. Broj preminulih kovid pacijenata u poslednja 24 sata iznosi 195, ukupno 52.878 od početka pandemije, preneo Rojters.

Druga godina pandemije kovida-19 mogla bi da bude teža nego prva, s obzirom na brzinu širenja korona virusa, posebno u severnoj hemsferi gde cirkuliše zarazniji soj, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

- Ušli smo u drugu godinu pandemije, koja može da bude teža kada vidimo kako se brzo širi kovid - rekao je predstavnik SZO Majk Rajan, a preneo Rojters.

SZO, u najnovijem izveštaju, navodi da je oko pet miliona novih slučajeva korona virusa zabeleženo prošle sedmice.

Video: Najmučniji snimci od januara do 31. decembra: Ovako je izgledala 2020. godina u 5 minuta

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA