Goranu preti 15 godina robije: Terorista sa naših prostora hteo da napravi haos u Evropi

Tužilac traži 15 godina zatvora za "vođu" terorističkog klana koji je planirao napade u Švajcarskoj i Francuskoj

  • 7
Francuska policija, teroristički napad u Parizu Foto: Tanjug/AP

Francusko tužilaštvo zatražilo je juče višegodišnje kazne zatvora za šestoro optuženih, među kojima je i jedan muškarac sa naših prostora, koji se terete da su planirali terorističke napade na području Francuske i Švajcarske.

Najstroža zatvorska kazna zatražena je za Gorana, švajcarskog državljanina poreklom sa naših prostora, koji se tereti da je predvodio terorističku grupu. Goran je, prema pisanju francuskih medija, uhapšen 2017. godine u Francuskoj zbog sumnje da je spremao terorističke napade na području Francuske i Švajcarske, a preti mu 15 godina zatvora.

Prema rečima tužioca, Goran je bio glavni organizator terorističke ćelije, koji je vrbovao ekstremiste. On se tereti da je, putem šifrovanih poruka, pokušao da organizuje ekstremiste da izvrše napad obezbeđujući im oružje i neophodne podatke.

Kako je tužilac naveo, Goran je od ranije poznat policiji po nasilnom ponašanju. On se, između ostalog, sumnjiči za porodično nasilje, kao i fizičko nasilje prema komšijama. Navodno je prošao i obuku za korišćenje vatrenog oružja i pravio je eksplozive.

Tokom suđenja Goran je rekao da se kaje za svoja dela, međutim, tužilac smatra da on i dalje predstavlja ozbiljnu pretnju po društvo, zbog čega je tražio najstrožiju kaznu za njega. Ukoliko Goran bude osuđen, nakon odsluženja zatvorske kazne preti mu i doživotno proterivanje sa područja Francuske.

Očekuje se da će presuda biti izrečena sutra pred Specijalnim sudom u Parizu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brooka

    14. januar 2021 | 22:49

    Kakva ćelija? Kakve orjentacije je teroristička grupa? Koga su planirali da napadnu?

  • Gile

    14. januar 2021 | 22:38

    Kad ga sutnu otud bice mator i doci kod nas da trosi nas vazdug , steta .

  • Vukodlak

    14. januar 2021 | 23:51

    Cuj GORAN. I GORAN, vodi poreklo, sto ;cukun-deda mu otisao odavde, kava glubost, ludost, to neko namerno nas stavlja kos, lose nacije. A sto se tice kazne, kako radis tako ces i da zaradis. To je njegov zivot, i njegov problem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA