U Italiji opet skaču brojke: Od korone umrlo više od 500 ljudi, situacija najgora u Lombardiji

Lekari kažu da je situacija alarmantna i da treba pooštriti mere

  • 0
Italija, Milano, korona virus, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Svi epidemiološki indikatori pokazuju da se u Italiji zaraza kovidom-19 širi. Broj preminulih u jednom danu je 522, novih zaraženih više od 17.000, a procenat inficiranih u odnosu na broj testiranih je 10,7 odsto, piše agencija Agi.

U severnoj pokrajini Lombardija ponovo je epidemiološka situacija najgora pošto je u jednim danu bilo 2.600 novih slučajeva zaraze, a zatim sledi pokrajina Veneto sa 2,587 novih slučajeva zaraze.

Takođe, i sedmični izveštaji potvrđuju rast širenja infekcije: od 6. do 12. januara zabeleženo je 121.644 nova slučaja korona virusa, što je za 10.000 više nego predhodne sedmice. U istom periodu sedmični broj preminulih od korona virusa je porastao za 300 i iznosi 3.490.

- Situacija je alarmantna, neophodno je uvesti rigorozne anti-kovid mere. Rešenje je što više zatvoriti, što više testirati i vakcinisati - tvrdi primarijus milanske bolnice “Sako” Masimo Gali u intervjuju za onlajn novinu “Fanpejdz”.

Video: Predsednik Turske pred kamerama primio kinesku vakcinu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA