≫ 

Zima odnosi živote u Rimu: Za pet dana umrla 3 beskućnika, jedan se zapalio u pokušaju da se ugreje

U Rimu, prema procenama dobrotvornih organizacija, živi oko 8.000 beskućnika, a među njima su brojni “novi”, koji su ostali bez doma jer nisu mogli da plaćaju kiriju ili su izgubili posao zbog krize

  • 0
Sneg, čišćenje snega lopatom, lopata Foto ilustracija: Shutterstock

Zbog niskih zimskih temperatura u Rimu je za mesec dana umrlo devet beskućnika, trojica u poslednjih pet dana, piše dnevni list “Avenire”.

Jedan od njih je 60-godisnji Mario koji je zadobio je teške opekotine kada je pokušao da upali vatru i da se ugreje, a umro je u rimskoj bolnici.

On je pre radio kao autoprevoznik, zbog pandemije je izgubio posao i živeo je na ulici.

Dobrotvorna organizacija “Sant Eđidio”, zatražila je zvanično od rimskih vlasti da, dok traje hladno vreme, smeste beskućnike u neke hotele koji su prazni jer nema turista.

U Rimu, prema procenama dobrotvornih organizacija, živi oko 8.000 beskućnika, a među njima su brojni “novi”, oni koji su ostali bez doma, jer nisu mogli da plaćaju kiriju ili su izgubili posao zbog krize koja je nastala zbog pandemije korona virusa.

- Osobe koje žive na ulici su najdramatičniji i najvidljiviji odraz krize u kojoj živimo, njihova situacija preti eksplozijom. Koliki je porast beskućnika najbolje pokazuje činjenica da je broj mesta na kojima im se deli besplatna hrana sa 3, pre pandemije, porastao na 28 samo u Rimu - kaže volonter “San Eđidija”, Masimilano Sinjifredi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA