≫ 

Bosanka je najpoznatiji lopov u Evropi: 40 puta je hapsili, uvek se izvukla na istu foru

U Italiji je porede sa glumicom Sofijom Loren zbog uloge u filmu u kom je stalno bila trudna da ne bi išla u zatvor. Vasvija je radila isto i do sada izbegla kaznu od 19 godina iza rešetaka

  • 6
Vasvija H , Bosanka najpoznatiji evropski lopov Foto: Carrabineri

Bosanka Vasvija H. (34) važi za najpoznatiju kradljivicu u Evropi, a italijanski mediji su joj dali nadimak "madam lopov". Nakon što je 20 godina krala po Italiji, svoj "biznis" je prebacila u Nemačku. Uhapšena je u septembru prošle godine i po prvi put je bila u zatvoru - sve do sada.

Vasviju H. u Italiji upoređuju sa Sofijom Loren (86). Glumica je jednom u mladosti igrala kriminalca i stalno je bila trudna kako ne bi otišla u zatvor - u filmu je imala sedmoro dece. Vasvija, inače državljanka BiH, otišla je korak dalje - ona je zatrudnela čak 13 puta, samo da bi izbegla zatvor. Bar tako prenose italijanski mediji.

Bosanka već 20 godina važi za zloglasnog džeparoša od Rima do Milana, a navodno je samo u Rimu uhvaćena 40 puta. Italija je izdala čak 20 poternica, ali su one svaki put završile bez posledica - Vasvija je uvek bila trudna da bi išla u zatvor. Do sada je izbegla kaznu od 19 godina iza rešetaka.

Mediji prenose da Vasvija ima devetoro dece - najstarije ima 17 godina, a najmlađe 16 meseci.

Ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini je 2019. godine objavio tvit sa njenom fotografijom.

- Ovaj prokleti lopov treba da bude zatvoren na 30 godina, tako da više neće moći da ima decu, a njena siromašna deca mogu da se daju na usvajanje u pristojne porodice - napisao je Salvini.

Tokom leta prošle godine prešla je u Nemačku, a njeno glavno mesto "rada" bila je železnička stanica u Berlinu. Uhapšena je 10. septembra prošle godine i prvi put završila iza rešetaka. Tek posle četiri meseca došlo je do suđenja i presude i to na isti dan, 14. januara, prenosi Bild.

Pre presude, žena, koja je visoka samo 1,5 metara, počela je da plače i rekla kako to više nikada neće uraditi.

- Želim da vidim svoju decu - rekla je Vasvija, prenose nemački mediji.

Pošto je prvi put osuđena, a u pritvoru je provela četiri meseca, opet je izbegla zatvor - dobila je godinu i deset meseci uslovno.

Video: Otac, majka i sin ukrali lančić vredan oko 110.000 dinara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA