U Grčkoj poskupljuju kazne za nepoštovanje mera

Građani Grčke će ubuduće morati da izdvoje 200 evra više za nepoštovanje korona mera

  • 3
Atina Grčka ljudi maske koronavirus Foto: Tanjug/AP

Premijer Grčke Kirijakos Micotakis najavio je povečanje kazne za kršenje mera za sprečavanje širenja korona virusa sa 300 na 500 evra, prenosi MIA.

Paralelno, najavio je da je grčka vlada spremna da se od ponedeljka otvore prodavnice u zemlji ukoliko komisija epidemologa da pozitivnu preporuku.

- Želim da budem apsolutno jasan, svako otvaranje ekonomskih aktivnosti donosi rizik za povečanje broja slučajeva. Sve dok je povećanje logično i kontrolisano i sve dok se ne vrši pritisak na zdrastveni sistem, to je nešto što možemo da izdržimo - rekao je Micotakis.

Micotakis je u grčkom parlamentu takođe rekao da će država nastaviti da pokriva 80 odsto troškova za kiriju komercijalnim objektima, kao i da će se nastaviti pomoć za nezaposlene još dva meseca.

Video: Kon: Ne možemo da popuštamo s merama, kreće škola

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Auuuu

    15. januar 2021 | 15:52

    Pitam se zasto narod cuti i u svetu i ovde, pa ne ustane sa motkama i stane na put ovim jadima, sto nam uništavaju zivite??!!

  • Boža zemunac

    15. januar 2021 | 17:56

    Braćo Grci, zašto ćutite. Dokle ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA