Portugal zabeležio rekordan broj umrlih od korone: Zemlja od danas ponovo zaključana

Sva nebitna preduzeća moraju ostati zatvorena

  • 1
Lisabon grad panorama Porugal

Foto: Shutterstock

Preduzeća su se zatvorila, a većina ljudi povukla se danas u svoje domove u Portugalu, pošto je zemlja započela prvi dan novog zaključavanja, iako su roditelji još uvek mogli da vode decu u školu.

Sva nebitna preduzeća moraju ostati zatvorena, sa radom na daljinu, gde je to moguće. Kazne za kršenje pravila udvostručiće se. Ograničenja kretanja biće ublažena 24. januara kako bi birači mogli da izađu na birališta za predsedničke izbore, prenosi Rojters.

Neki roditelji bili su nervozni zbog odluke da škole ostanu otvorene, za koju je premijer Antonio Kosta rekao da se zasniva na studijama koje pokazuju da one nisu glavna tačka zaraze.

Portugal je danas prijavio rekordnih 159 smrtnih slučajeva od kovid-19, a novi slučajevi, njih 10.663, dostigli su drugi najviši nivo od početka pandemije.

Zemlja je prijavila ukupno 528.469 slučajeva i 8.543 smrtnih slučajeva od kovid-19. Ministarstvo zdravlja prati više od 140.000 aktivnih slučajeva - više od 1 odsto od 10 miliona stanovnika Portugalije.

Video: Najmučniji snimci od januara do 31. decembra: Ovako je izgledala 2020. godina u 5 minuta

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale71

    15. januar 2021 | 22:16

    Portugal ima svoju vladu,šta nas interesuje šta tamo lažu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA