≫ 

Hrvatica u Australiji ubila troje dece, pa presudila sebi: "Čudno se ponašala, čuli smo vriske"

Telo majke, rodom iz hrvatske, i njeno troje mališana suprug Tomislav je pronašao u kući i pozvao Hitnu pomoć

  • 4
Katie Perinovic

Foto: Facebook

Australijski istražitelji više od 24 sata proveli su u kući porodice Perinović analizirajući mesto zločina i izuzimajući dokaze koji bi pokušali da dokuče okolnosti strašne tragedije koja je pogodila severno predgrađe Melburna.

Kuća strave

 

Njih su šokirale scene u "kući strave" u kojoj se dogodio zločin. Tamo su pronađena tiela australijske Hrvatice Keti (42), i njene maloletne dece, Kler (7), Ane (5) i Metjua (3).

Istražitelji su izneli više vreća dokaznog materijala, nakon čega je čišćenje doma trajalo nekoliko sati, prenosi "24 sata".

Brojni prijatelji porodice, za koju kažu da su im se uvek činili kao skladna porodica, ispred kuće su ostavili cveće i sveće, a među brojnim buketima našao se i jedan dirljivi dečji crtež koji prikazuje porodicu Perinović.

Policija prvo privela supruga

 

Tela svoje supruge i dece našao je Tomislav Perinović (48), koji je došao kući nakon podneva. Policija je njegov uznemirujući poziv primila u 12.20 sati, a čim su došli na mesto zločina, priveli su ga u lisicama kao mogućeg osumnjičenog.

U četvrtak uveče, nakon što je ispitan, pušten je na slobodu. Ispitani su i brojni članovi porodice Perinović, prijatelji, kao i komšije.

Kako se za sada veruje, Keti je prvo ubila svoju decu tako što ih je izbola ih kuhinjskim nožem, a potom je presudila i sebi.

Komšije koje su bile kod kuće u trenutku Tomislavovog dolaska, Daniel i Viki Šembri, rekli su su da je zanemeo kada su mu policajci stavili lisice. Dodali su da je izgledao izuzetno uznemireno.

- Ovo mi je slomilo srce. Bili su dobri prijatelji, jako su se lepo odnosili prema deci - rekao je Daniel za "Dejli Telegraf Sidnej".

Katie Perinovic

Foto: Facebook

Zamenik načelnika tamošnje policije Bob Hil, rekao je kako će ova tragedija ostaviti velike posledice u zajednici.

- Mnogi ljudi se bore kako bi razumeli i pomirili se s ovom tragedijom - kazao je Hil.

Komšije ističu kako je Keti u poslednje vreme bila pomalo odsutna i rastrojena, a pretpostavljaju da su je dotukle mere protiv korona virusa, odnosno karantin koji je u Melburnu veoma ograničavajuć.

- Na dan smo imali samo sat vremena da izađemo iz kuće i nismo smeli da idemo dalje od pet kilometara od mesta stanovanja - objasnile su komšije.

"Čuli smo vriske"

 

Druga komšinica rekla je kako je u četvrtak pre podne, oko 11.45 sati, čula neartikulirane vriske iz pravca ulice u kojoj je stanovala ova porodica, dok je komšija Fredi opisao kako je Keti u rastrojenom stanju došla do njegove kuće ponašajući se čudno.

Komšija Daniel Šembri rekao da je dan pree tragedije Keti pozvonila na njihova vrata i donela im vrećicu domaćih šljiva.

Susedi kažu da je Tomislav po ceo dan radio. S Keti se u poslednje vreme nešto čudno događalo.

Pre tri meseca iznenada je dala otkaz u na poslu na kom je je poslednjih sedam godina radila kao fizioterapeutkinja. Veruju da je upala u depresiju koja ju je dovela do smrti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA