Porodica i prijatelji se opraštaju od Milana ubijenog u Filadelfiji: Nagrada od 20.000 dolara raste

Milanovi prijatelji pokrenuli su i akciju prikupljanja novca koji će biti dodat na nagradu

  • 7
Milan Loncar Foto: gofundme.com

Ejmi Lonzberi, majka Milana Lončara, mladića srpskog porekla koji je u četvrtak uveče ubijen u Filadelfiji dok je šetao psa, objavila je na svom profilu na Fejsbuku veliki broj porodičnih fotografije u znak sećanja na tragično nastradalog sina.

Na fotografijama su zabeležena razna porodična okupljanja i momenti koje su nasmejani provodili zajedno. Jedna od najdirljivijih je svakako fotografija Milana i njegove sestre Jelene iz dečijih dana.

Posted by Amy Lounsberry on Петак, 15. јануар 2021.

Članovi porodice i Milanovi prijatelji okupili su se sinoć na bdenju na mestu gde je mladić upucan. Okupili su se tačno u momentu kad je policiji dan ranije javljeno da je upucan. Kroz pesme i suze postavili su njegov portret na zidu kraj koga je nađen u lokvi krvi.

- Bilo je tako lepo imati svu vašu podršku. Znam da smo svi šokirani i povređeni, ali večeras smo bili zajedno - napisala je Ejmi.

Thank you all for coming tonight, it was so nice to have all of your support. I know we’re all shocked and hurting but we were together tonight.Posted by Amy Lounsberry on Петак, 15. јануар 2021.

- Uzeli ste nam toliko toga. I ne samo nama. Povredili ste njegove prijatelje, kolege sa posla, ceo komšiluk. To nije samo jedan život. Uništili ste stotine života koje ni sami ne znate - rekle su majka Emi Lonzberi i sestra Jelena Lončar.

Dan nakon što je Milan ubijen, njegova sestra Jelena je, u neverici i suzama, sedela ispred porodične kuće u naručju držeći psa.

- Bio je najljubaznija osoba na svetu. Nesebičan, uvek nasmejan, veoma harizmatičan. Ovo što se desilo je užasno. Ne znam da li su želeli da napadnu baš njega ili su želeli da opljačkaju bilo koga - rekla je ona.

Povodom Milanove smrti oglasio se i nekadašnji košarkaški reprezentativac Vladimir Štimac, koji se obratio javnosti putem društvenih mreža.

"Životi Srba su Važni! Počivaj u miru, Milane! Nije bitno koje ste rase, uvek ću da osudim ubice, zločince itd... Saučešće porodici i voljenima", objavio je Štimac na Tviteru.

Mladić srpskog porekla Milan Lončar (25) ubijen je u sredu uveče u blizini svoje kuće u Filadelfiji nakon što su dvojica muškaraca pokušala da ga opljačkaju dok je šetao psa.

Na snimku kamere za nadzor vidi se kako mu je za sada nepoznati muškarac stavio pištolj na grudi dok mu drugi prilazi sa leđa i počinje da mu pretresa džepove.

Detektiv Skot Smal je rekao da je ispaljen jedan hitac nakon čega se napadači pobegli. Policija za njima još traga, a u međuvremenu je raspisana nagrada od 20.000 dolara za informaciju koja može dovesti do njihovog hapšenja. Milanovi prijatelji pokrenuli su i akciju prikupljanja novca koji će biti dodat na nagradu.

Lončar je proglašen mrtvim pola sata kasnije u lokalnoj bolnici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sloba

    16. januar 2021 | 16:53

    Gde je nas ambasador u Americi “Aca Srbin”... zasto ne trazi odgovormost i ne angazuje se malo za pronalazenje dvojce ubica... ovde neko opali samar pijanom i bezobraznom Ameru odmah dozivotna robija. Nema ni velikog vodje da se obrati

  • Savana

    16. januar 2021 | 17:14

    Da li je moguce da niko od nasih sportista u NBA,onaj gologuzan od ambasadora,politicari i influenseri u Srbiji nisu pidigli svoj glas zbog ovog zlocina?????

  • Igor Obrenovac

    16. januar 2021 | 17:44

    Ovi Afroamerikanci kad ubijaju nikog nije briga, osim porodice. A kad nekog lopova ili dilera Afroamerikanca ubiju žandari onda one nesrećnice i oni fegeti uzmu parole black life is matters. NBA zvezde kojima je USA dala plate 100 miliona dolara kleče himni Amerike zbog toga, a ko će Milanu odati počast osim familije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA