≫ 

Navaljni stigao u Rusiju posle lečenja u Nemačkoj, uhapšene pristalice Putinovog protivnika

Ruski opozicionar je svojevremeno u intervjuu za nemački list "Der Spiegel" kazao je da je za napad na njega odgovoran Putin

  • 15

Ruski opozicionar i jedan od najvećih kritičara predsednika te zemlje Vladimira Putina, Aleksej Navaljni, doputovao je danas u Rusiju. On je skoro pet meseci proveo na lečenju u Nemačkoj, a sleteo je na aerodrom Šeremetjevo u Moskvi.

Prvobitno je bilo planirano da sleti na aerodrom Vnukovo, ali je ta vazdušna luka bila zatvorena iz "tehničkih razloga", navode lokalni mediji.

Povratak Navaljnog u rodnu zemlju privukao je veliku pažnju svetske javnosti, posebno posle navoda da će biti uhapšen kada uđe u Rusiju, jer nije do kraja odslužio zatvorsku kaznu.

Uhapšeno nekoliko pristalica Navaljnog na aerodromu

 

Ruska policija uhapsila je nekoliko pristalica kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog na moskovskom aerodromu Vnukovo, dok su čekali da on sleti, javio je OVD-Info. Inicijalno je ruski opozicionar trebalo da sleti na toj vazdušnoj luci, ali se avion umesto toga prizemljio na aerodromu Šeremetjevo.

Na video snimcima objavljenim na društvenim mrežama može se videti kako policajaci odvode sa terminala na Vnukovu opozicionu političarku Ljubov Sobolj, preneo je Reuters.

Aleksej Navaljni

Foto: Tanjug/AP

Podsećanja radi, Navaljni se oporavljao od posledica navodnog trovanja nervnim agensom "novičok" dok je u avgustu prošle godine putovao iz ruskog grada Tomsk za Moskvu.

Zbog pogoršanog stanja, avion je hitno sleteo u Omsk gde je Navaljni prebačen u lokalnu bolnicu, a nekoliko dana posle toga, transportovan je na dalje lečenje u Berlinu. Prema navodima tamošnjih lekara, ruski političar navodno je bio otrovan "novičokom".

Ruski opozicionar je svojevremeno u intervjuu za nemački list "Der Spiegel" kazao je da je za napad na njega odgovoran Putin, a zvanični Kremlj demantovao je da je organizovao trovanje političara.

Predsednik Rusije je, međutim, to demantovao, a rekao je da je lično intervenisao kako bi se Navaljni prebacio na lečenje u Nemačkoj.

Video: U ovom je transportovan Navaljni iz Rusije u Nemačku: Ruski opozicioni lider u stabilnom je stanju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slava

    17. januar 2021 | 18:53

    E, jade, ima srecu da je onaj Putin dobar coek inace bi zavrsio tamo gde pripada.. Prodata dysa, nesoj.

  • Aca

    17. januar 2021 | 18:20

    Jok nego ce izdajnik slobodno da seta samo rokaj Putine!!!

  • Srbin

    17. januar 2021 | 19:23

    U ZATVOR I TO U GULAG !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA