Zaharova o povlačenju Rusije iz sporazuma OST: "Ovo nije demonstrativni korak protiv Bajdena"

- Iznenadila sam se kada sam čula glavnog urednika jednog od naših liberalnih medija koji kaže da je povlačenje Rusije iz Ugovora o otvorenom nebu svojevrsna demonstracija za buduću američku administraciju - kazala je Zaharova

  • 4
Maria Zakharova, Marija Zaharova Foto: Tanjug/AP

Povlačenje Rusije iz Ugovora o otvorenom nebu (OST) ni na koji način nije demonstrativni korak za administraciju novoizabranog predsednika SAD Džoa Bajdena, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Iznenadila sam se kada sam čula glavnog urednika jednog od naših liberalnih medija koji kaže da je povlačenje Rusije iz Ugovora o otvorenom nebu svojevrsna demonstracija za buduću američku administraciju. To nije ozbiljna analiza, štaviše, to je pogrešno tumačenje - rekla je Zaharova u intervjuu za TV Rosija-1, a prenosi Tanjug.

Povlačenje Rusije iz sporazuma bio je odgovor na odluke administracije aktuelnog predsednika Donalda Trampa koje su donete mnogo pre izbora novog predsednika, objasnila je Zaharova, preneo je TASS.

- To je bila njihova odluka, stoga ovu temu zatvaramo dok su još na funkciji. To ni na koji način nije signal za budućnost. To je zatvaranje dosijea koji je bio aktuelan u prethodnoj administraciji - istakla je Zaharova.

Video: Dačić se sastao i izljubio tri puta sa Zaharovom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Navaljni nemacki placenik

    17. januar 2021 | 19:31

    Samo ostro prema zapadu.

  • Toma

    18. januar 2021 | 08:29

    @Salamander Zašto nekoga nazivaš izdajicom ili ustašom ako nema isto mišljenje kao ti ili je politički neistomišljenik. Zar misliš da svi Srbi tako razmišljaju kao ti ?!

  • navaljni srpski brat

    17. januar 2021 | 21:24

    Putine spasavas komunizam a stetis nasoj ruskoj braci.Dosta vise jednoumlja irepresalije nad nasim pravoslavnim bratskim narodom u Rusiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA