≫ 

Uhapšen političar koji je jurišao na Kongres SAD-a

Uhapšen je Kvoj Grifin, zastupnik okruga u Novom Meksiku i osnivač grupe "Kauboji za Trampa"

  • 2
Electoral College Protests, Kapitol Hil, Vašington, Demonstracije Foto: Tanjug/AP

Američko ministarstvo pravosuđa saopštilo je u nedelju da je uhapšen političar iz Novog Meksika zbog veze s napadom na Kongres SAD-a 6. januara, nakon čega je izjavio kako namerava da ponovo ode u Vašington s vatrenim oružjem u znak protesta protiv inauguracije budućeg predsednika SAD Džoa Bajdena.

Kvoj Grifin, zastupnik okruga u Novom Meksiku i osnivač grupe "Kauboji za Trampa", bio je među hiljadama koji su jurišali na Kongres u pokušaju da spreče da se potvrdi pobeda Bajdena nad predsednikom Donaldom Trampom - on je stajao je na stepenicama zgrade, ali nije ulazio u nju, javila je agencija Hina.

Vlasti kažu da se vratio u Novi Meksiko nakon pobune, gde je na sastanku veća okruga Otero 14. januara izjavio kako planira da ode nazad u Vašington s puškom i revolverom u znak protesta protiv Bajdenove inauguracije.

Nije bilo odmah jasno je li Grifin nosio vatreno oružje kad je uhapšen u nedelju, a optužen je jer je protivzakonito ušao i zadržao se u zabranjenoj zoni.

Video: Obezbeđenje pištoljima sprečavalo upad u salu Senata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    18. januar 2021 | 08:48

    Odmah da ga puste na slobodu.

  • Vodolijax

    18. januar 2021 | 07:59

    Ameri svoje koji rade protiv Ustava hapse a od Putina traže da oslobodi onog njihovog plaćenika što se juče vratio iz Nemačke............

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA